Elindult az Újpesti Városgondnokság új Facebook-oldala

  •  
  •  
  •  

A közösségi oldal célja, hogy az újpestiek jobban megismerjék az Újpesti Városgondnokságot, az ott dolgozókat, illetve azt, hogy milyen feladatokat látnak el a mindennapokban.

A városgondnokság szeretné jobban informálni a kerület lakosait, és tudatosítani bennük, hogy az ő munkatársaik tartják karban és vigyáznak az újpesti parkokra, játszóterekre. Részben ők figyelnek közterületeink tisztaságára, próbálják felszámolni az illegális szemétlerakó helyeket, illetve rendszeresen gyűjtik a zöldhulladékot. Fa- és virágültetési szezonban pedig folyamatosan fákat és virágokat ültetnek és gondozzák azokat.

Kiemelték továbbá, hogy az Újpesti Városgondnokság Kft. üzemelteti a Szent István Főteret, ahol állandóan van két munkatárs, illetve az önkormányzat tulajdonában lévő lakások, üzlethelyiségek karbantartásának egy részéért a cég a felelős.

A Facebook-oldalon szeretnének hasznos és praktikus jó tanácsokkal is szolgálni az újpestieknek, például a virágültetési szezonban egy virágültetési kisokossal, ami nem csak az elültetésben, hanem gondozásban és a növényválasztásban is hasznos tippekkel szolgál majd.

A lakosság szintén az oldalról tájékozódhat majd az aktuális munkákról és feladatokról.

A munka nem áll meg

Első hírükben rögtön közlik is, hogy a most véget ért faültetési szezon keretében 500 új fát ültettek el.

Emellett nagy erőkkel folyik az illegális szemétlerakók felszámolása, hamarosan pedig kezdődik a virágültetési szezon. A parkokat és játszóterek folyamatosan tisztítják, karbantartják, a gyermekjátékokat ellenőrzik, esetleges sérüléseiket javítják, a padokat pedig felújítják, ha erre szükség van.

Az oldal az alábbi linken érhető el:

Újpesti Városgondnokság

Bár most minden a koronavírus-járvány körül forog, a munka nem állhat meg mindenhol. A tavaszi faültetési szezon közepén munkatársaink folyamatosan azon dolgoztak, hogy minél több fát tudjanak elültetni kerületünkben. A tavaszi szezonban összesen 500 darab fa került elültetésre, melyek között van gömbakác, ostorfa, kőris, hárs, juhar, platán, komlógyertyán és nyírfa is.
tovább

, ,