•  
  •  
  •  

Szusza Ferenc századik születésnapján emléktáblát avattak fel szülőházánál, a XIII. kerületi ún. Juta-háznál december elsején.

Minden idők egyik legerősebb újpesti csatára ebben a házban nevelkedett fel, s most szurkolói kezdeményezésre, Angyalföld és Újpest önkormányzatának összefogásával méltó emléktáblát állítottak Szusza Ferenc tiszteletére. Az emléktábla-avatáson lerótta tiszteletét Hiszékeny Dezső, a XIII. kerület országgyűlési képviselője és Tóth József, Angyalföld polgármestere. Újpest részéről Bedő Kata és Czigler László alpolgármesterek, valamint Czinke Sára sporttanácsnok helyezték el koszorújukat az újpesti csodacsatár új emléktáblájánál.

A szakadó eső ellenére szép számú emlékező előtt beszédben méltatta Szuszát Hegyi Iván újságíró, majd Tahon Róbert, az UTE jogi igazgatója emlékezett Szuszára, akit a hűség megtestesítőjének nevezett, hiszen a csodacsatár 1935 és 1961 között mindvégig az Újpest labdarúgója volt. Ezt követően a család részéről Szusza József emlékezett neves rokonára, a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadion névadójára. Az emléktáblát a XIII. kerület Szekszárdi utca 26. alatt található úgynevezett Juta-háznál tekinthetjük meg.

BJ

, , ,