Épül és bővül a bölcsőde

  •  
  •  
  •  

Bejáráson tekintette meg a Homoktövis Bölcsőde bővítési munkálatait Wintermantel Zsolt és Páli József, a választókerület önkormányzati képviselője. A negyven férőhelyes bővítéssel régi lakossági igényt valósít meg az önkormányzat.

Mint ismert, a kivitelezés február végén kezdődött meg, azonban az elmúlt hetek időjárása nem volt kegyes az építkezéshez.

Gódor Mariann projektvezető a helyszínen felsorolta: a negyven gyermeket befogadó épületeknek külön bejáratuk lesz, a meglévő szárny energetikai felújításon esik át, kiépítik a tűzjelző hálózatot, akadálymentesítik az épületet, és összekötik a most készülőkkel.

Páli József, a választókerület önkormányzati képviselője azt mondta, a beruházással régi lakossági igényt teljesít az önkormányzat, mivel a férőhelyek száma évekig gondot jelentett.
– Újpest és Káposztásmegyer sokáig büszke lehet majd erre az épületre – tette hozzá.

Az építkezést szintén megtekintő Wintermantel Zsolt rámutatott: Káposztásmegyeren sok fiatal, kisgyerekes család él, a bölcsődei férőhelyek hiánya miatt szükség volt erre az uniós beruházásra.

– A munkálatoknak már kézzelfogható nyoma van, szerencsére elmondható, hogy az építkezés ellenére viszonylag zavartalan a bölcsőde működése – fűzte hozzá a polgármester.

A teljes bővítésnek és a meglévő épület energetikai korszerűsítésének a határidő szerint augusztus 31-re kell elkészülnie.

M. O. A.