Ez a legfontosabb dátum a 3-as metró felújításánál!

  •  
  •  
  •  

Ez a nap is eljön: kevesebb mint 3 hét múlva, május 22-én adják át a 3-as metró teljes vonalát és minden állomását az utasforgalomnak – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a közelmúltban.

Budapest nagy örömére március 20-tól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között járt a 3-as metró.

Azonban május 22-ig a Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem álltak meg a szerelvények, a lezárt állomások környékét pótlóbusszal és egyéb járatokkal lehetett megközelíteni.

Hétvégenként csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekedtek a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehetett utazni. Május 22-én azonban befejeződik a 3-as metró teljes rekonstrukciója, öt és fél év után.

A 3-as metró Magyarország legnagyobb utasforgalmat lebonyolító kötöttpályás vonala. Naponta 500-550 ezren utaznak rajta, csaknem kétszer annyian, mint a teljes magyarországi vasúthálózaton.

, , , , ,