Ezüstérmes lett az újpesti önkormányzat csapata a „Hív a Duna” gróf Széchenyi István regatta versenyen

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata idén is képviseltette magát a „Hív a Duna” gróf Széchenyi István regatta versenyen. A tízfős csapatnak sikerült a döntőbe jutnia és országosan második, budapesti viszonylatban pedig az első helyen végzett − adta hírül közösségi média oldalán Czigler László alpolgármester.

A gróf Széchenyi István nevével fémjelzett evezősversenyt 1991-ben indította útjára hagyományőrző és hagyományteremtő céllal a Margitszigeten működő Danubius Nemzeti Hajós Egylet (DNHE). A verseny népszerűsége és a résztvevők száma az elmúlt több mint három évtizedben évről évre nőtt, ma már számos céges, önkormányzati, közintézményi, egyetemi csapat, illetve baráti társaságok is részt vesznek a megmérettetésben. A versenyben a 18. századi angol királyi tízevezősök mintájára készült hajókban szállnak vízre a csapatok.

Az idén május 25-én szombaton rendezett verseny a szokásoknak megfelelően a Margitsziget melletti budai Duna-ágon zajlott. A regatták a margitszigeti Palatinus „nagy csúszda” vonalától rajtoltak el és a DNHE Wesselényi csónakházához érkeztek meg. Újpest Önkormányzatának csapata immár többedik alkalommal vett részt a megmérettetésben. A tavalyi negyedik helyezés után idén sikerült dobogós helyet elérni: országosan második, budapesti viszonylatban pedig első helyen végeztek az önkormányzat munkatársai.

„Büszke vagyok, hogy Újpest Önkormányzatának ilyen kitartó és lelkes munkatársai vannak” − nyilatkozott Czigler László, aki maga is a csapat tagja volt.

ÚN

fotó: Czigler László (facebook)

fotó: Czigler László (facebook)

, , , ,