•  
  •  
  •  

A remek kínálata mellett mindig ismert volt a nagyvonalúságáról az újpesti Andretti cukrászda és pizzéria. A hely most sem hazudtolta meg magát: majd ötszáz diák választhatott magának két-két gombóc fagyit az Andrettiben, ajándékba.

Bár az ikonikus cukrászdában sose panaszkodhattak vendéghiányra, de három napon át, május 23-a és 25-e között még a szokottnál is több csillogó szemű diák érkezett hozzájuk. A tulajdonos nagylelkűségének köszönhetően újpesti iskolásokat hívtak meg kétgombócos fagylaltokra. Nem újkeletű ez a gyermeknapi gesztus, amely most éledt újjá a Covidot követően.

Handari Szebasztián, az Andretti Kávézó Fagylaltozó Pizzéria üzletvezetője azt nyilatkozta, hogy több mint tíz éve találták ki, és kezdték el, hogy ötszáz újpesti iskolást „megfagylaltoztatnak” gyereknap alkalmából. Bár a koronavírus alatt mindez nem működhetett, idén újra belevágtak, és a kisebb szünet után folytatják ezt a hagyományt.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

„A gyerekek imádják, és nagyon várják, hogy együtt fagyizhassanak nálunk. De látjuk és halljuk is, hogy rengeteg vendégnek nagyon szimpatikus ez a gesztus.”

Handari Szebasztián arra is felhívta a figyelmet, hogy több mint 10 éve náluk hagyományosan keddenként egyetlen gombóc áráért két gombóc fagyit adnak, méghozzá Szent Anna tiszteletére. Ahogy szinte minden, úgy az ország cukrászdái is drasztikus áremelésre kényszerültek. Az Andrettiben viszont még mindig 400 forintba kerül egy gombóc a hűvös nyalánkságból.

„Sajnos, nálunk is felmerült a gondolat, hogy a megdrágult alapanyagok miatt emelnünk kellene, viszont amíg lehet, kitartunk a nyomott ár mellett.”

, , , , ,