•  
  •  
  •  

Farsangi hangulatban tölthetik a szombat délutánt azok, akik elfogadják az önkormányzat meghívását, és jelmezt és koricipőt öltenek. A városháza melletti jégpályán zajló korcsolyás jelmezversenyre a helyszínen is lehet nevezni. A vízi birodalom kedvenc sportolóinkat hívja a kajak-ergométeres és sárkányhajókupára. Színházba, koncertre, kiállításokra egyaránt mehetünk ezen a hétvégén.

Jelmezben a jégen
Újpest Önkormányzata szeretettel vár minden kedves érdeklődőt korcsolyás jelmezversenyre, február 8-án 16 órára, a Szent István téri korcsolyapályára. A jelmezversenyre gyerek (14 éves korig), középiskolás (15–18 éves), felnőtt vagy családi (minimum 2 fő) kategóriában lehet nevezni, előzetesen a Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport-, Művelődési és Oktatási Osztályon (1042 Budapest, István út 14. I. em. 34.) vagy az ifjusag@ujpest.hu e-mail címen vagy a helyszínen 15 órától 15.30-ig.

A versenyen való részvétel saját felelősségre történik. A részvételi feltétel a korcsolyázni tudás és a saját korcsolya használata. A jelmezesek kategóriánkénti felvonulása 16 órától kezdődik, eredményhirdetés várhatóan 17 órától. Ebben az időpontban a közönségkorcsolyázás szünetel. A korcsolyapályán kesztyű használata kötelező!

Szurkoljunk a vízi birodalomban!
Szombaton 9 órától 16 óráig rendezik meg a Káposztásmegyeren lévő vízi birodalomban a III. Aquaworld Kajak-ergométeres és Sárkányhajó Kupát, amely garantáltan izgalmas küzdelmekkel, élsportolók, olimpikonok versenyével teremt fantasztikus hangulatot.
 
Családi programok
Szombaton 9–13 óra között babaruha- és játékbörze színhelye lesz az Ifjúsági Ház, ahol jó minőségű használt ruhák és egyéb kiegészítők vására folyik.

Állatbarátoknak
Szombaton hagyományosan kitárja kapuit a Rex Állatsziget is, ahol 10 órától az ÁllatgondoZOO szakkör várja a családokat.

Vár a színház, ünnepel az Adorate kórus
Spiró György Prah című komédiáját játssza az Újpest Színház a Kamaraszínházban szombaton 19 órai kezdettel. Szereplők: Dóka Andrea és Czvetkó Sándor. Rendező: Krizsik Alfonz. Az előadás a Polgár Centrumban lesz.
Vasárnap koncerttel ünnepli megalakulásának hatodik évfordulóját az Újpest Önkormányzata és az Ady Endre Művelődési Ház támogatását élvező Adorate kórus. A térítésmentes koncert 16 órakor kezdődik a városháza dísztermében.

Mozogjunk a legsportosabb városban!
Sportolásra, mozgásra ne sajnáljuk az időt! A gyermekeknek és a felnőtteknek már be sem kell mutatni a városháza melletti korcsolyapályát, amely február közepéig várja a látogatókat. A régi újpesti telek hangulatát idéző szabadtéri jégpálya a téli sportok egyik legszebbjével, a korizással vár bennünket. Az önkormányzat által biztosított jégpálya használata a teljes szezonban ingyenes. Jégre lépés a kori mellett csak kesztyűben lehetséges – hívják fel a figyelmet.
Nyitva tartás hétköznap: 15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás; hétvégén: 9-től 14 óráig közönségkorcsolyázás, 15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás.
Készületünk arra, hogy február 8-án, szombaton16-21 óráig jelmezverseny lesz a jégpályán!

Uszodai élmények
Mozgásképpen az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu)
Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig.

Galériák, kiállítások
Új kiállítás: Sáfár Pál Rácsodálkozásaim IV. című grafikai és kerámiakiállítása péntek óta látogatható az Újpest Galériában.

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Zenés est
Elmaradhatatlan az Ady Endre Művelődési Ház Hétvégi randevú című zenés programja, amely vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Aranka és Jutocsa, vasárnap Abigél és Alex nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

B.K.