Felújította az Erkel-család síremlékét az önkormányzat

  •  
  •  
  •  

Az Erkel-család felújított sír- és emlékhelyénél hajtott fejet és tisztelgett városunk a Megyeri temetőben szeptember 15-én.

Kapcsolódva a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozatához, síremlék avató ünnepséget tartottak Újpesten a Megyeri temetőben a felújított Erkel-sírnál, amelyre az Erkel Társaság emeltetett kopjafát még 1992-ben.  A sír megőrzését Erkel Tiborné dr. Bognár Márta kitartása és hűsége – évtizedeken átnyúló sírgondozása, – majd azon kezdeményezése tette lehetővé, amelyhez kapcsolódva Újpest Önkormányzata a közelmúltban felújíttatta és elrendelte annak védelembe vételét; közelebbi és távolabbi újpesti Erkel-családtagok emlékének ébren tartását. A résztvevőket elsőként Bokor György, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti iskolák Szövetsége elnökségi tagja, majd Somogyváry Ákos, az Erkel Ferenc Társaság elnöke, Erkel Ferenc szépunokája köszöntötte, külön megemlékezve az ükapa, Erkel Gyula újpesti munkásságáról. Az emlékező szavak után az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola tanára, Nemcsics Kinga és növedéke, Molnár Kíra énekét hallgathatták meg a résztvevők, majd elhelyezte virágait a sír- és emlékhelynél

Erkel Tiborné dr. Bognár Márta, Újpest Önkormányzata, az Erkel Ferenc Társaság, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti iskolák Szövetsége, az Erkel Gyula Zeneiskola Alapítványa, az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, az Újpesti Közművelődési Kör, Az Újpesti Helytörténeti Alapítvány és a Városvédő Egyesület, valamint a DK és  a Jobbik és az MSZP Újpest-Káposztásmegyeri szervezete.

BJ

, ,