Fővárosi intézkedések a koronavírus-helyzet kapcsán

 •  
 •  
 •  

Döntöttek arról, hogy:

 1. Tovább növelik a BKV járatain az eddigi fokozott fertőtlenítés gyakoriságát.
 2. A dolgozókat rendszeresen tájékoztatják az óvintézkedésekről.
 3. A BKK határozatlan időre felfüggeszti az első ajtós felszállásra vonatkozó szabályokat, vagyis a járműveken minden ajtón fel lehet szállni az utasoknak, elkerülve így az esetleges tumultusokat.
 4. Elkészítik a már utcán lévő fővárosi tájékoztató kampány angol nyelvű változatát is, a Budapestre (egyre fogyatkozó számban) érkező turistákat a szabályok, előírások betartására szólítják fel. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az állami turisztikai ügynökséggel folyamatos kapcsolatban teszi meg a szükséges lépéseket.
 5. A hajléktalanellátó intézmények számára külön protokollt dolgoznak ki, az ott dolgozók és a hajléktalan emberek egészségének védelme érdekében.
 6. A Fővárosi Önkormányzat intézményeit felkészítették arra, hogy a kormány döntése esetén azonnali hatállyal felfüggesszék működésüket, rendezvényeiket. Ez érinti mindenekelőtt a budapesti színházakat, a mozihálózatot, a múzeumokat, egyéb intézményeket.
 7. Kérik a kormányt, hogy a Budapestre tervezett nagy létszámú rendezvények esetén kellő időben adjon világos iránymutatást a szervezőknek, fenntartóknak. Ennek keretében a szervezőknél szorgalmazzuk, hogy mielőbb szülessen végleges döntés a Giro d’Italia kerékpárosverseny magyarországi és budapesti szakaszának elhalasztásáról.
 8. Az otthoni munkavégzésre vonatkozó iránymutatást eljuttatják az intézményeiknek. Miután a már kialakult helyzet és a várhatóan elkerülhetetlen intézkedések jelentős terhet rónak a városra és az intézményekre, szükségesnek látszik a fővárosi és kerületi költségvetések áttekintése is, erről a kerületekkel egyeztetnek. Szükségesnek látják a soron kívüli egyeztetéseket a kormánnyal is.
, ,