Futással avatták fel a Szilas-futókört, majd családi délelőttöt tartottak a Multisport Bázison

  •  
  •  
  •  

December 2-án délelőtt felavatták − stílszerűen egy közös futással − a Szilas-patak mentén kiépített 800 méter hosszú futópályát. A téli testmozgást követően családi délelőtt várta az érdeklődőket a Szilas Aktív Park Multisport Bázisán.

A csípős téli időjárás ellenére is sokan jöttek ki a Szilas-patakhoz, hogy kipróbálják, egyben felavassák az Újpest Önkormányzata által az „Aktív Magyarország” pályázaton elnyert 35 millió forintos támogatásból megvalósított rekortán borítású futópályát. A kerület eddigi leghosszabb futópályája a patak egyik oldalán elhalad a Szilas Aktív Park mentén, valamint a szemközti oldalon is, majd átmegy a Sporttelep utcánál és a Farkaserdő utcánál található hidakon, így megalkotva egy több mint 800 méteres kört. A pálya mellé az önkormányzat napelemes térvilágítást is telepített, hogy a mozogni vágyók sötétedés után is nyugodtan tudják használni.

A megjelenteket a terv ötletgazdája, dr. Trippon Norbert alpolgármester, valamint Dörnyei Kristóf, az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság vezető kormányfőtanácsosa és Dr. Szélpál Tamás, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) főtitkára köszöntötték. Utóbbi elárulta, hogy a tervek szerint jövő áprilisban Újpest is bekapcsolódik majd egy nagyszabású eseménnyel a SZEOSZ által minden évben országszerte megrendezett Futókörök Napja programsorozatba.

A szervezők keksszel és (a hideg ellen mindig kiváló) forró teával, illetve hasznos meglepetés ajándékkal, egyedi, Szilas-futókör logós lila sportsállal várták mindazokat, akik teljesítették az ajánlottan három körből álló, de egyébként szabadon választható távot.

fotó: Várai Mihály

A futókör felavatását követően kezdetét vette a Szilas Családi Délelőtt a közeli Multisport Bázison, ahol az új rész és eszközök a fővárosi önkormányzat Tér-Köz városrehabilitációs pályázatán elnyert támogatásból valósulhattak meg. Ezek az eszközök olyanok számára is remek sportolási lehetőséget biztosítanak, akik még kezdők és csak óvatosabban mernek belevágni a rendszeres edzésbe. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Karácsony Gergely főpolgármester, aki beszédében úgy fogalmazott: „A városi patakok Budapest rejtett tartalékai és nagyon jó, hogy újra elkezdtük őket felfedezni”, ezért is büszke rá, hogy a fővárosi önkormányzat segíthetett Újpestnek a Szilas-patak környéki fejlesztésekben.

A családi délelőttön a gyerekek nagy örömére a Mikulás is megjelent, aki nemcsak édességet és csokit osztogatott, de együtt is sportolt a kicsikkel-nagyokkal. Az új eszközökkel való ismerkedést profi sportolók, edzők segítették, az egészségsátorban pedig szakértők adtak tanácsokat az érdeklődőknek, milyen sportot, edzéstervet érdemes választani, hogyan érdemes elkezdeni az aktív életmódra váltást. Természetesen népszerűnek bizonyult az ajándék sült gesztenye, a pogácsa, a tea, és a forró csoki is, az ingyenes tombolán pedig értékes nyereményekkel lehettek gazdagabbak a szerencsés nyertesek.

fotó: Várai Mihály

RD

, , , ,