Gördüljünk gyerekek!

  •  
  •  
  •  

A Szűcs Sándor Általános Iskola diákjai nem csak gördülékenyen olvasnak, hanem nagyon szeretnek görkorcsolyával különböző akadályokon keresztül menni és ezzel együtt megoldható problémákat görgőkön gördülve megoldani.

Iskolánkban ennek a sportágnak már régóta hagyománya van.  Mi testnevelők, látván a gyerekek és a 21. század felől jövő igényt, a mozgásformában rejlő potenciált, úgy gondoltuk tovább képezzük magunkat ebben az irányban. Először csak ügyességi görkorcsolyáztunk, majd kimentünk terepre és gyorsasági görkorcsolyáztunk. Utána „fertőzött meg”  minket a görhoki, a görkosár, a lányokat a táncos görkorcsolya. Olyannyira, hogy számos jótékony hatását figyelembe véve bevettük a helyi testnevelés tantervbe, melynek segítségével minden gyerek testnevelésórán sajátíthatja el a görkorcsolyázás alapjait.

Idén februárban rendeztünk egy ügyességi görkorcsolya versenyt az iskolánk tornatermében, ahová olyan iskolákat hívtunk meg, ahol köztudottan dívik a görkorcsolya szeretete. A Dr. Mező Ferenc Általános Iskola Zuglóból elfogadta a meghívásunkat és 39 tanulóval felvették a kesztyűt a Szűcs ellen. Volt itt minden: ugrás, átbújás, lépés, terpesz-zár, előre, hátra, rámpa, szlalom, labdavezetés, koszorú, gyorsulás, na és pofáraesés. Az utóbb említett gyakorlat nem olyan durva, mint ahogy hangzik, ugyanis pont azt hivatott elkerülni, amit jelentése takar. Esésgyakorlat szivacsba.

Rengeteg érmet osztottunk különböző fiú és lány korosztálynak, akik egytől-egyig nagyon gördülékenyen vették az összetett feladatokat. A legügyesebb fiú a Szűcs Sándor Általános Iskola 7. osztályos tanulója Perez Garcia Joel Dávid, míg a lányoknál a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola 5. osztályos tanulója, Lakatos Bettina volt. Az akadálypálya után az alsósoknak és a felsősöknek külön-külön szerveztünk egy görhoki mérkőzést, mely során mindkét vándorkupát sikerült Újpesten tartani.

A nap végére örült mindenki, gyerekek, szülők, kollégák és persze mi szervezők is, pláne annak, hogy lebonyolítottuk és vége! Na és annak, hogy sok gyereknek egy kis menedzseléssel életre szóló élményt nyújthattunk.

Kátai Tamás
testnevelő