Gyereknap a piacon

  •  
  •  
  •  

Június 5-én immár 3. alkalommal rendezte meg az Újpesti Piac hagyományos gyereknapját. Kiss József Csaba és Skirka Péter piacfelügyelőkkel beszéltünk az eseményről.

         gyereknapon és Mikuláskor. Ez utóbbira minden évben egy bohócot hívunk meg, aki egész délelőtt szórakoztatja a gyermekeket különféle műsorokkal. Idén a lufi fújás, és lufi hajtogatás volt a legnépszerűbb nemcsak a fiatalabb, hanem az idősebb generációk számára is.
A kereskedők édességgel, süteménnyel, gyümölccsel és szörppel járultak hozzá a nap sikerességéhez. Ezen kívül minden gyerek kapott egy bónt, amiért cserébe lángost kaptak, melyet szintén egy helyi kereskedő készített el a gyerekeknek.
         Szerencsére a programok egyre sikeresebbek, és a vásárlóközönség is igényli őket. Ezért a havonta, másfél havonta szervezünk rendezvényeket az érdeklődők számára, így népszerűsítve a piacot, ahol egy egyre szélesebb réteg találja meg igényeit.
Sok segítséget kapnak a kereskedőktől, akik egyre lelkesebben vesznek részt ezeken az eseményeken, illetve az önkormányzattól. A képviselőtestület tagjai gyakran megtisztelik jelenlétükkel ezeket a programokat. Valamint hálásak az újságnak is, amiért folyamatos tájékoztatást nyújtanak rendezvényeikről.
Legközelebb szeptemberben a lecsó-fesztiválra várják az érdeklődőket.