Habony-érdekeltség a hajléktalankórház felszámolása mögött?

  •  
  •  
  •  

A főpolgármester úgy tudja, a miniszterelnöki tanácsadóhoz köthető valaki kaphatja meg az épületet.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, hamarosan több száz hajléktalan ember egészségügyi ellátása kerülhet veszélybe, ugyanis nem hosszabbították meg az ezt biztosító épület bérleti díját. Eddig nem volt világos, pontosan miért nem lesz ez tovább, ám Karácsony Gergely mai Facebook-posztjában arról ír: fideszes ingatlanmutyi van a háttérben.

„Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) kell az az épület, amelyben ma a főváros hajléktalan kórháza működik. Azt már nem tették hozzá, hogy az intézetnek azért kell kiköltöznie a Budapest belvárosában lévő székhelyéből, mert azt a kormány gyanúsan olcsón eladta egy Habony Árpádhoz köthető vevőnek. A piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, aki tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik.”

A főpolgármester nem is rejtette véka alá a véleményét: mint fogalmaz, ennél „szemetebb, aljasabb dolgot” el sem tud képzelni.

„Hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalan kórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?! Hogy még a tomboló járvány sem elég indok arra, hogy egyszer az életben a Habony-félék milliárdjainál fontosabb legyen a közérdek?! Ezt már nem!”

– írja a főpolgármester, aki rögzítette azt is, hogy tárgyalni fog a lehetőségekről a hajléktalan-kórház ápolóival és orvosaival.

, , ,