•  
  •  
  •  

A városunk szívében épülő Főtér-park kivitelezése jó ütemben halad, elültették már a fákat, cserjéket és évelőket, zajlik már a füvesítés is. A park várhatóan október végére készül el.

A Főtér-parkban 122 fát ültettek el, köztük vannak például juharok, díszcseresznyék, perzsafák, hársfák, sőt még hat méter magasságot meghaladó platánok is.  A faültetések mellett az évelők és cserjék elültetése is megtörtént. A parkban felfedezhetünk majd például levendulát, terülő rózsát, őszi rózsát, japán törpe gyöngyvesszőt is. Közben elkészül a vízarchitektúra, melynek lényege, hogy a víz egy sötét, gránit felületen fog lefolyni, mellette pedig acélvázra fognak felfutni idővel a növények, egy homogén zöldfalat alkotva. Ilyen logika valósult meg nagyobb léptékben például a Millenáris parkban is.

A Főtér-park ősszel készül el, teljes pompáját az évszakok miatt érthető módon jövő tavasszal, az újabb vegetációs időszakban fogja megmutatni számunkra. S a gyönyörű fák, már jövő nyáron hűsítő árnyékot fognak adni.

De van még meglepetés jövő tavaszra is: ha a képviselő-testület jóváhagyja a költségvetési fedezetet rá, jövőre – az erre fenntartott, a Templom melletti részen – egy nagy, több korosztály számára kikapcsolódást nyújtó játszótér kivitelezése is megtörténik. Ezzel párhuzamosan zajlik a Városkapu-park kivitelezése is, melyről hamarosan szintén részeletesen beszámolunk.

ÚN

, ,