Hét év fegyház várhat az újpesti állateledel bolt kirablójára

  •  
  •  
  •  

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly novemberében késsel rabolt ki egy állateledel boltot Újpesten.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak azt mondta: hét év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást kértek a terheltre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Mint arról beszámoltunk, a rabló november 28-án tért be az üzletbe, ahol az eladót késsel megfenyegette, a kasszából kivett 258 ezer forintot, majd távozott. Az eladó nem sérült meg. Később a XX. kerületben elkövetett egy másik bűncselekményt: egy nő táskáját tépte le és menekült el, ezután adtak ki ellene körözést. Végül az eledelbolti rablás után két héttel fogták el az egyik újpesti áruházban.

 

 

A tettes korábban már négy és fél évet ült rablásért, 2019 májusában szabadult. A nyomozati szakban beismerte a tettét. Ha az előkészületi ülésen is fenntartja a beismerő vallomását, és alkut köt az ügyészséggel, akkor hét év fegyházat kaphat.

, , ,