HétVÉGRE, Újpesten

  •  
  •  
  •  

Február harmadik hétvégéjén még a téli idő lesz a jellemző Újpesten is. Hótorlaszokkal vélhetően nem kell megbirkóznunk, mégis elsősorban fűtött helyekre invitáljuk Önöket, és javaslatot teszünk korcsolyázásra, levegőzésre is. A hétvégét várva ismét számba vettük, merre csábítsuk Önöket, ha nem akarják elhagyni Újpest határát. Amennyiben van Júlia és Lilla nevű hölgyismerősük, ne feledjék el felköszönteni őket!

Gyermekes családoknak
Szombaton 10 órától 13 óráig Családi játszóba várják az érdekelődőket. Az Ifjúsági Ház népszerű programja színes, vidám játékokkal, babajátszóval, kézműves-foglalkozással csábítja a családokat. Közkívántra ismét lesz bábelőadás, a legkisebbeket tipegőtorna is várja Tombi Judittal.

 A Rex Állatsziget két programot is ajánl szombaton a családoknak: 10 és 11 óra között rendezi meg Macs-Katedra programját, amelyen Macskák a történelemben címmel mítoszok, hiedelmek, legendák, babonák kerülnek terítékre. 11 órától 12 óráig a Lovas Tanoda extra programmal folytatódik a délelőtt.

Vasárnap 10 órától a Bem Néptáncegyüttes tart élőzenés gyermek táncházat, farsangi maskarázást az Ady Endre Művelődési Központban.

Komolyzene
A komolyzene kedvelőit ezen a hétvégén két térítésmentes program is várja vasárnap.
17 órakor az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola az intézmény dísztermében (Ifjúsági Ház épülete) rendez koncertet, Csapó Éva (zongora, ének), valamint Irmtrud Agnoli ( hegedű) fellépésével.
18 órakor az újpesti városháza dísztermében ad jubileumi koncertet az Adorate kórus, megemlékezve ezzel megalakulásuk ötödik évfordulójáról.

Sport
A szerelem nem ismer határokat, olykor időbelieket sem. A Halassy Olivér Sportközpont néhány nappal Bálint-nap után, szombaton rendezi meg Valentin-napi páros vetélkedőjét, 13 órától 15 óráig. A pároknak tekézésre kedvezményes lehetőséget nyújtanak ezen a napon, egészen 21 óráig.

Menjünk a jégre!
Sportra, mozgásra ezúttal is van lehetőségünk a szabadban. A korcsolyázás szerelmeseit az olvadás beköszöntéig a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium udvarán kialakított jégpálya is várja a közönségjég ideje alatt. A szolgáltatáshoz korcsolyabérlés és -élezés is hozzátartozik.

Közönség szombaton és vasárnap:
10.00–10.50
11.00–11.50
15.00–15.50
16.00–16.50
17.00–17.50
18.00–18.50
19.00–20.0

Sportesemények:

Gyermek Grand Prix
Szombaton az Újpesti Kultúra Sportegyesület sakkszakosztálya sakkversenyt rendez ingyenes részvétellel a Könyves Kálmán Gimnázium dísztermében. A szervezők a verseny előtti napon 21 óráig várják a jelentkezőket.

Szurkoljunk!
Jégkorong
Február 17. ,vasárnap,
MOL Liga
18.30: UTE – HSC Csíkszereda
Helyszín: Megyeri úti jégcsarnok

Röplabda
Február 17., vasárnap,
Női NB I. rájátszás
17.00:UTE – TEVA Gödöllői RC
Helyszín: Tungsram Csarnok

Kosárlabda
Február 16., szombat
Regionális Serdülő Bajnokság
10.30: Megyeri Tigrisek KK – Dunaújvárosi Sárkányok
15.45: Kőbányai Darazsak – Megyeri Tigrisek KK
Helyszín: Halassy Olivér Sportközpont

Zenés est
Szombaton 20 órától hajnali 1 óráig a Karinthy Frigyes Művelődési Ház tart Koktél estet, a Coctail zenekar fellépésével.

Vasárnap 17 órakor kezdődik a Vasárnapi randevú az Ady Endre Művelődési Házban. A zenés-táncos esten a Szilver zenekar szolgáltatja a talpalávalót. A rendszeres látogatóknak klubtagságit ajánl a művelődési ház.

Kiállítások, tárlatok:
Az Újpesti Téli Fesztivál alkalmából megnyílt két kiállítás zár vasárnap. Az Újpesti Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat Tátrai képek című tárlata február 17-ig tekinthető meg az Újpest Galériában.

Szintén február 17-ig, vasárnapig látogatható Feledy Gyula Zoltán képzőművész Monokróm tanulmányok című kiállítása az Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Február 25-ig látogatható a Karinthy Frigyes Művelődési Házban Csillag Körtvélyesi Anikó Természetes kontraszt című tárlata.

Állandó kiállítások Újpest múzeumában
Az Újpest története iránt érdeklődőket szombatonként (is) várja, ekkor 10–14 óra között, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény (IV., Berda József u. 48.). A Két évezred között – fejezetek Újpest történetéből című állandó kiállítás a település keletkezésétől napjainkig mutatja be lakóhelyünket. A tárlat virtuális bemutatóval (fotó, film és szöveges ismertető) egészül ki.