Hibrid munkavégzésre vált a Tungsram

  •  
  •  
  •  

Másfél évnyi home office után ismét megnyitotta újpesti irodaházát a Tungsram – áll a vállalat közleményében. A cég irodai dolgozói hibrid rendszerben térnek vissza, egyelőre önkéntes alapon: keddtől csütörtökig az irodában, hétfőn és pénteken pedig otthonról végezhetik a munkájukat.

Az önkéntes időszak szeptember végén szűnik majd meg, október 1-jétől pedig kötelezően heti három napra térnek vissza a dolgozók a Tungsram központi irodaházába.

Ragályi Katalin

„Ez a tervünk, ha minden rendben zajlik és a COVID-19 világjárvány negyedik hulláma nem kényszerít minket ismét az irodák bezárására”

– nyilatkozta Ragályi Katalin HR-igazgató.

“Az érintett 450 munkatárs továbbra is végezheti otthonról vagy távoli helyről a munkát hétfőn és pénteken. „Így akár a dugókat elkerülve elutazhatnak a Balatonra, és onnan jelentkezhetnek be online”

– vázolta a módszer előnyeit Ragályi, hozzátéve:

„Úgy gondoljuk, hogy az irodai és otthoni munka kombinációja jelzi a munkaadó rugalmasságát, ugyanakkor fenntartja a személyes találkozások hatékonyságát is.”

A kommüniké emlékeztet, hogy a Tungsram 2020 márciusában váltott home office-ra az irodai dolgozók esetében. A visszatérést egyrészt az tette lehetővé, hogy a vállalat felmérései szerint az irodai dolgozók kétharmada megkapta az oltásait, így jelenleg a kormányzati előírásokat betartva, de maszk nélkül lehet megbeszéléseket tartani az irodaházban.

Emellett a Tungsramban zajló vállalati kultúrafejlesztés részeként modernebb elhelyezési koncepciót is megvalósítanak, amelynek részeként a munkatársak állandó ülőhelyein kívül úgynevezett hot deskeket alakítottak ki. Ez azt jelenti, hogy az adott munkaállomást és számítógépet rotációban használhatják a dolgozók, mindenki annyi ideig, amennyi az adott feladat elvégzéséhez szükséges, ha pedig végzett, már adhatja is át a helyét a következő kollégának. A HR-igazgató szerint így a hét egy részében szorosabban dolgozhatnak együtt az üzletágak és az őket támogató funkciók.

Ragályi Katalin megköszönte a gyári dolgozók helytállását a Tungsram mind az öt telephelyén (Budapest, Hajdúböszörmény, Kisvárda, Nagykanizsa, Zalaegerszeg), akik mindez idő alatt a megszokott rendben, az előírások okozta extra nehézségek (maszkviselés, távolságtartás) ellenére gondoskodtak a termelésről.

(Fotók: Tungsram)

, , , , ,