•  
  •  
  •  

A korábbi terveknek megfelelően Újpesten június 6. és 21. között kerül sor a hagyományos éves lomtalanítási programra, tette közzé a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) információi alapján Déri Tibor.

Facebook-bejegyzésében a polgármester külön hangsúlyozta, hogy

a rendőrség a polgárőrséggel és az önkormányzati rendészettel közösen fokozottan ellenőrzi a lomtalanítási helyszínek környékét, és ebben a lakosság segítségét is kéri.

Az önkormányzat mindenkit arra kér, hogy aki bármilyen rendellenességet tapasztal, tegyen bejelentést az Újpesti Önkormányzati Rendészet 06-1-231-32-50-es telefonszámán hivatali munkaidőben.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Munkaidőn túl a 06-70-452-05-90-es telefonszámon, vagy a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság 06-1-231-34-40-es központi telefonszámán, illetve a 112-es segélyhívó számon lehet jelezni az esetleges problémákat.

Az alábbi interaktív térképen részletesen megtekinthetők a kerületi lomtalanítás helyszínei és pontos időpontjai:

Az FKF alábbi grafikáján választ kapunk arra, milyen típusú hulladékot helyezhetünk ki a ház elé, és mi az, amit tilos kirakni a lomtalanításba:

A közterület-fenntartó mindenkit arra kér, hogy a lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki úgy, hogy az a gyalogos és autós forgalmat ne akadályozza. Azt is kérik továbbá, hogy lomot ne helyezzünk az úttestre, vagy bicikliútra.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a veszélyes hulladékot egész évben gyűjtik a hulladékudvarokban. A IV. kerületben két helyen van lehetőség leadni az ilyen típusú hulladékot (a nyitvatartással kapcsolatos részletes információk a linkekre kattintva érhetőek el):

A lomtalanítással kapcsolatos további, általános információk IDE kattintva érhetők el.

, , , , ,