Immunrendszerünk erősítése

  •  
  •  
  •  

Immunrendszerünk az egyetlen belső orvosunk. Testi, lelki, szellemi egészségünk mértéke immunrendszerünk tükre.

Egyszerű légzőgyakorlatokkal növelhetjük tüdőnk kapacitását.

Hármas légzés: először a tüdő bázisba (tüdő alsó része) szívjuk a levegőt, majd a tüdő középső részébe, végül a tüdőcsúcsba, a tüdő felső részébe. Utána kifújjuk a levegőt.

Mantovani légzés: 4 másodpercig belélegzünk, majd 8 másodpercig kilélegzünk.

Teszt légzés: belélegzünk, 10 másodpercig bent tartjuk a levegőt, utána kifújjuk a levegőt. Amennyiben nincs nehézségünk, kellemetlen érzésünk, akkor nagy valószínűséggel nincs gyulladás a tüdőben.

A lelki állapotunk is nagyban befolyásolja az immunrendszerünket. Amennyiben a betegségképünktől megszabadulunk, pozitív feltöltődést érzünk, és pozitív kisugárzásunk lesz. Legyünk minden apróságért hálásak, ez örömmel tölt el. A jó alvás alkalmával melatonin képződik szervezetünkben, amiből nappal szerotonin lesz, amit boldogsághormonnak is hívunk.

Táplálkozás: Az immunrendszerünk 75-80%-a a tápcsatornában van, itt is képződik szerotonin. Fontos, hogy a tápcsatornában lévő bélflóra megfelelő védelmet adjon a bélbolyhoknak, mert itt történik a tápanyagok felszívódása, majd a sejtekhez jutása. A vöröshagyma, fokhagyma, medvehagyma illó olaja tisztítja a tüdőt.

Immunrendszert erősítő italok:

3 dl meleg teába vagy vízbe 1-1 kávéskanál méz, citromlé, lenmagolaj, homoktövisvelő, reszelt gyömbér

3dl meleg teába vagy vízbe 1 mokkáskanál őrölt kurkuma, 1 késhegynyi fahéj, 1 kávéskanál méz, 1 kávéskanál citromlé, lenmagolaj

Változtathatjuk az összetevőket ízlésünknek megfelelően. Tehetünk bele narancslevet, gránátalmalevet, cékla-, sütőtök- vagy sárgarépalevet.

Lettner Annamária

,