Indul a fővárosi klímastratégia társadalmi egyeztetése

  •  
  •  
  •  

A lakosokat arra kérik, hogy ők is mondják el a véleményüket.

Ahogy a világ számos más helyén, Budapesten is egyre nagyobb problémát okoz a klímaváltozás, a cél pedig az, hogy számos más európai nagyváros vállalásával párhuzamosan Budapest is 40 százalékkal csökkentse 2030-ig az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az akcióterv többek között helyzetértékelést ad a környezeti elemek állapotáról, számba veszi az üvegházhatású gázok jelenlegi mennyiségét, illetve azonosítja a kibocsátások forrását.

A főváros vezetése arra kéri a budapesti lakosokat, hogy ők is mondják el véleményüket az elkészült akciótervről, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a klímaváltozás káros hatásait, amennyire lehetséges, vissza lehessen szorítani. Ezen a linken bárki elolvashatja az akciótervet.

Véleményezni, javaslatokat tenni levélben a „Vélemény Klíma Akcióterv 2021″ tárgymegjelöléssel a 1840 Budapest; Főpolgármesteri Hivatal, Klíma- és Környezetügyi Főosztály címen, elektronikus levélben pedig a klimaplatform@budapest.hu címen lehet. A javaslatokat, véleményeket február 19-ig várja a Főpolgármesteri Hivatal illetékes főosztálya.

, ,