Irodalomünnep az UPódiumon

  •  
  •  
  •  

Ismét nagyon szerették a nézők Juhász Anna újpesti irodalmi szalonját, az UPódiumot. Nem csoda, hiszen ezúttal egy várva-várt vendég, Bereményi Géza Kossuth-díjas író érkezett az UP Rendezvénytér színpadára, január 18-án.

Egyetlen gombostűt se lehetett leejteni ezen az estén az UPódium rendezvényén, Bereményi Géza neve nemcsak Újpestről, hanem az egész fővárosból idecsalogatta a nézőket.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A Kossuth-díjas író mellett ezúttal Járai Márk Fonogram díjas zenész és Trokán Nóra színművész foglalt helyet, a házigazda Juhász Anna mellett. A program egyfajta felolvasószínházi előadás volt, Bereményi Géza novellákat olvasott fel, Járai Márk és Trokán Nóra pedig a költő megzenésített verseit adta elő.

Az est főszereplője kedvenc novelláit hozta el a nézőknek, egyebek mellett az ’56-os visszaemlékezéséről és a kora gyermekkoráról írt alkotásait olvasta fel, régóta várt önéletrajzi regényéből, a Magyar Copperfieldből Járai Márk pedig olyan Bereményi Géza-dalokat énekelt, amelyek még soha sehol nem hangzottak el.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A nézők között úrrá lett a klasszikus „bereményis” keserédes hangulat, amely visszaröpített bennünket a ’70-es, ’80-as évek budapesti miliőjébe. S természetesen egy Bereményi-estről nem hiányozhat Cseh Tamás, a legendás énekes „Csönded vagyok” című dalát Trokán Nóra adta elő, a költő pedig elmesélte, hogyan keletkezett a dal szövege.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A tartalmas est végén az irodalmi háziasszony megosztotta, hogy folytatódik a csaknem egy éve tartó UPódium sorozat, s hamarosan kiderül, mikor és milyen vendégekkel találkozhatunk legközelebb.

, ,