Ismét dupla melegrekord dőlt meg Újpesten

  •  
  •  
  •  

A hétvégén ismét kivételesen meleg, nyárias időjárásban lehetett részünk, nem csoda, hogy több melegrekord is született. Szombaton és vasárnap is megdőlt a fővárosi napi maximum-hőmérséklet rekordja, mindkét csúcsértéket Újpesten mérték.

Április 13-án szombaton a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. (HungaroMet) újpesti mérőállomásán 26,4 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek a szakemberek, ezzel megdőlt a korábbi 25,6 Celsius-fokos rekord, melyet a Budapest Országút mérőállomáson regisztráltak 1939-ben. Szintén 85 év után született új melegrekord április 14-én vasárnap, ekkor Újpesten 29,8 Celsius-fokot mértek. A korábbi napi maximum-hőmérséklet 27,0 Celsius-fok volt, amit Csepelen jegyeztek fel.

Országosan is dupla melegrekord született, szombaton Derekegyházon 27,6 fokig melegedett fel a levegő, vasárnap pedig Baján mértek 31,2 fokos hőmérsékletet.

A nyáriasan meleg időjárás azonban nem tart ki, a hét elején hidegfront érkezik, melynek hatására jelentős lehűlés várható, keddtől pedig már csapadékra is számíthatunk.

ÚN

, ,