Itt az újpestiek beszélnek

  •  
  •  
  •  

3 utcára lakom attól a területtől, aminek a balesetveszélyes voltára, és kertvárosi jellegének rombolására szeretném a figyelmet felhívni, ill. kérném az Önök segítségét.
Bízom benne, hogy egy kis cikk megjelenése 1-2 fényképpel az Önkormányzatot is rá lehet bírni, hogy lépjen az ügy érdekében.

A Fóti úti MOL-kút mögött a Tábor utcában rendszeresen több kamion éjszakázik. Pár éve, szintén a kezdeményezésemre a tábor felőli oldalon az Önkormányzat – hozzáteszem dicséretes módon – védőkorlátokat épített a padkára, mivel akkor ott parkoltak a kamionok gyilkolva a füvesített területet. Olajfoltok, szemét és kiforgatott járdalapok maradtak utánuk.
Mivel a parkolási lehetőség megszűnt, áttelepedtek a másik oldalra. Jelenleg rendszeresen 3-4 kamion éjszakázik ezen a részen. Nem veszik figyelembe, hogy a benzinkúttól a kihajtó ott van, 1-2 m-re parkolnak le a kihajtó kereszteződéstől. Annak az autósnak, aki a benzinkúttól kíván kifordulni a Tábor utcára rendkívül megnehezítik a kilátását. Súlyosbítja a helyzetet, hogy igen szűk hely marad kér személyautó részére biztonságosan elhaladni egymás mellett. A padkára mindenképp jel kell hajtani a tábor felőli sávban haladó autónak, amivel a füvesítést rongálja. A legnagyobb gond azonban az, hogy roppant balesetveszélyes a kihajtásom mivel nem belátható a vezető ülésből az útszakasz, csak ha már annyira kint van az autó orra, hogy egy gyorsabban jövő jármű addigra neki is ütközik. Bizonyosság erre a mellékelt fotón látható kitört korlát, ill. közvetlenül a kihajtónál többszörösen sérült korlátok. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a piszkot, vandalizmust sem, amit a sofőrök valósítanak meg. A mellékelt fényképen is látszik, hogy itt is a flakonok, italos dobozok és szemét, szemét, szemét ami utánuk marad. A kitört kis tuja is valószínűleg útban volt nekik. Az a tábla, ami a Tábor utcában van (tehergépkocsival behajtani tilos) a kihajtót követően nem töltheti be a funkcióját, mert mire odaér egy 20 t-s kamion, biztos, hogy nem fog visszafordulni. Ezt az utca elején is el kellett volna helyezni.
Szerintem a megoldás behajtási tilalom lenne tehergépjárművek részére mindkét irányból, hiszen a kertvárosban semmi keresnivalója sincs kamionnak. Ebben kérem a segítségüket.
Mellékelek néhány fényképet, amit a helyszínen készítettem. Ha újabb képekre lenne szükség, rendelkezésükre állok.
 
Tisztelettel:
 
Konrád László     
 
                                             ***
Csatoltan küldök két képet. Az egyik az Árpád úton készült a volt ELMÜ iroda előtt, a másik a József Attila u-ban az izraelita Hitközösséghez tartozó utcarész járdájáról.
A többi ház előtt hiába takarítunk, a szél ezt a levéltömeget,ha megszárad visszafújja. A közterület felügyelőket csak az autósok érdeklik?
 
Üdvözlettel:
 
 Dr.Darvas József
 
                                             ***
Tisztelt Szerkesztőség!

A Külső Váci út felújítása az Újpestiek, de különösen az erre lakók nagy
megelégedésére történik.
Magam is, szinte mint egy kisgyermek, örömmel figyeltem a gépek ügyesebbnél
ügyesebb munkálkodásait, emellett a munkások fáradhatatlan szorgalmát.

Annyira megtetszett ez az útépítő folyamat (jöttek, láttak, felmértek,
lemartak, majd’ szinte kész is lett), hogy egy adandó alkalommal bizony nem tudtam ellenállni, és fényképet készítettem: ha majd jönnek a kisunokák, hadd örüljenek ezeknek a csudagépeknek. (Úthenger, kismarkoló stb.)
Az Újpesti Naplót olvasva eszembe jutott, talán elküldhetném a
szerkesztőségbe az egyik fotót, amelyik a nekem legjobban tetsző munkagépet
mutatja. (Sajnos a hivatalos nevét nem ismerem.)
Szívesen megosztom önökkel, s amennyiben jónak vélik, esetleg fel is
használhatják.

Kívánok további eredményes és jókedvű munkát:
Alma Zond