•  
  •  
  •  

Ausztriában az iskolák és a bevásárlóközpontok is bezárnak. Követjük ebben is az osztrákokat?

Ausztriában bezárnak az iskolák, a kisebb üzletek nyitva maradhatnak, de a bevásárlóközpontoknak, ahol sok ember gyűlhet össze, le kell húzniuk a rolót a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében – jelentette péntek délelőtt az oe24.at osztrák hírportál.

Tekintve hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször is kijelentette, hogy a járványügyi intézkedéseket illetően Ausztriát követjük (legutóbb péntek reggeli rádiós interjújában  utalt erre), nem zárható ki, hogy Magyarországon is hasonló lépések következnek.

Az osztrák hírportál szerint az intézkedéseket szombat délután jelenti be Sebastian Kurz kancellár.

Az iskolák teljesen átállnak majd digitális oktatásra, csak az óvodák maradhatnak nyitva, és egyes helyeken az alsó tagozat az általános iskolában;

A kereskedelem terén pedig a kormány egyetért azokkal a szakértőkkel és iparági képviselőkkel, akik szerint a teljes zárlat a gazdaság összeomlásához vezetne, ezért köztes megoldásként nem záratnak be minden boltot, csak a nagyobb bevásárlóközpontokat, ahol nagyobb tömeg gyűlhet össze.

Ezen kívül nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok és masszőrök sem, de a fodrászatok bezárása még nem eldöntött kérdés. Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.

, ,