Jövő héten nemcsak testi épsége, de pénztárcája is bánhatja, ha nem használja a biztonsági övet

  •  
  •  
  •  

Országszerte, így Újpesten is fokozott rendőri ellenőrzés várható, amelynek fókuszában ezúttal a passzív biztonsági eszközök lesznek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) március 8. és március 14. között “Seatbelt – biztonsági öv” elnevezésű fokozott ellenőrzést tart, amelybe a magyar rendőrség is bekapcsolódik.

 

 

A BRFK az Újpest Média érdeklődésére megerősítette: az akció országosan zajlik, tehát Budapesten, illetve Újpesten is várható fokozott ellenőrzés. Ennek során a rendőrök elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak – szabályszerű használatára összpontosítanak. Ugyanakkor bármilyen más szabálytalanság esetén is eljárnak. Kiemelt figyelmet fordítanak az ittas, vagy bódult állapotban vezető sofőrök kiszűrésére, illetve a járművek műszaki állapotának, közlekedésre alkalmasságának vizsgálatára is.

Az akció elsődleges célja a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése.

, , , ,