Jubileumi futóverseny retro-partyval

  •  
  •  
  •  

Idén huszonöt éve, hogy 1983-ban lerakták Újpest legfiatalabb városrészének, Káposztásmegyernek az alapjait. Május 17-én az évforduló alkalmából a Településrészi Önkormányzat legnagyobb rendezvényével, a – Jubileumi – Káposztásmegyeri Nappal az akkori idők hangulatát szeretné felidézni. Hogy hogyan, arról Boruzs Andrást, a részönkormányzat elöljáróját kérdeztük.

Fontos év a 2008-as a városrész életében…
 
Valóban nagyon fontos. Az elmúlt negyed század alatt Káposztásmegyer nagy utat tett meg idáig. Legfontosabb célunk – természetesen az itt lakókkal együtt -, hogy a városrész minél élhetőbb és fejlődőképes legyen. Május 17-én azonban az eltelt időre fogunk megemlékezni.
 
Hogyan idézik fel az akkori idők hangulatát?
 
Egy kis túlzással azt mondhatnám, hogy akik kilátogatnak a rendezvényre, azok 1983-ban találják magukat. A Jubileumi Káposztásmegyeri Nap egy igazi retro party lesz. Megpróbáltunk olyan programot összeállítani, amely valóban visszahoz valamit a 25 évvel ezelőtti időkből.
 
Konkrétan?
 
A nagyszínpadon a gyermekeknek Halász Judit ad koncertet, majd egy zenei időutazás keretében a jelen népszerű popdalait a Neoton és az ABBA slágerei követik. A műsorvezető B. Tóth László lesz. Végül a Dolly Roll élő koncertje a ’80-as évek igazi magyar rock and roll zenéjét szólaltatja meg. Mindezt korhű divatbemutató egészíti ki, de számtalan egyéb program is színesíti a palettát. Lesz Trabant-bemutató, TV Maci sátor, retro játékok és sok-sok egyéb érdekesség. Természetesen azokra a fiatalokra is gondoltunk, akiknek a ’80-as évek már történelem. Őket az elmaradhatatlan rodeóbika, trambulin és szumó várja. Fontos, hogy a programjaink mind-mind ingyenesek, kivéve a vidámparkot és a persze büfét.
 
Apropó büfé: még Bambi is kapható lesz?
 
Az nem, de a büfé is sajátos árukínálattal érkezik. Lángost, sült kolbászt, hagymás zsíros kenyeret, Traubit, Kőbányai sört lehet majd kapni, igaz sajnos nem az 1983-as árakon.
 
Sportprogramok is várhatók?
 
A Futó- és Kerékpáros Fesztiválon kívül természetesen most is kínálunk más izgalmas sportlehetőségeket. Idén a polgárőrség jóvoltából a kerékpárosok és görkorcsolyások mérhetik meg a gyorsulásukat és a sebességüket, lesz floorball-bemutató, céllövészet lufikra és gyermek focibajnokság is. A két legkiemelkedőbb sportesemény azonban vitathatatlanul a nagyszabású ún. dirt kerékpáros ügyességi verseny és az esti K1 bemutató, ez utóbbihoz nem kisebb személyiségeket próbálunk megnyerni, mint Karacs Attila és Bárdosi Sándor.
 
Minden újpestit és káposztásmegyerit szeretettel várunk, ünnepeljük együtt minél többen ezt a jeles évfordulót!