Kedvezményes lehetőséggel segíti a vállalkozások vírus elleni védekezését a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

  •  
  •  
  •  

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tavaly nyilvános ajánlattételi felhívással mérte fel, majd egyetemi szakértők bevonásával értékelte a Magyarországon elérhető légsterilizáló eszközök nagy részét. Az értékelés során azokat a készülékeket kerestük, amelyeket a budapesti szolgáltató mikro-, kis- és középvállalkozások az ügyfeleket kiszolgáló térben folyamatosan működtethetnek és hatékonyan csökkenthetik a vendégek megfertőződésének kockázatát – írja a szervezet a IV. kerületi polgármesteri hivatalnak is eljuttatott levelében.

A forgalmazókkal történt megállapodás nyomán a legjobbnak talált eszközöket

a budapesti vállalkozások kedvezményes áron, 25 százalékkal olcsóbban szerezhetik be a kamara “Újra nyitva Budapest” programjának keretében.

A levél úgy fogalmaz, hogy különösen a téli hónapokban nehéz állandó szellőztetéssel védekezni a Covid-19 ellen, a megelőzés e módját válthatják ki a megfelelő légsterilizálást elősegítő gépek.

A BKIK önkéntes tagjai további 5 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a készülékek beszerzésénél, amelyen felül a beszerzési ár 10 százalékának megfelelő, maximum 100 ezer forint támogatást is igényelhetnek.

E támogatások fedezetét a LEXHOLDING Zrt. 10 millió forintos felajánlása biztosítja, amelyet a BKIK Szolidaritási Alapjába fizetnek be.

Az egyetemi szakértőink részletes vizsgálati kritériumai és a légsterilizáló készülékek beszerzési feltételeire vonatkozó információk erre a LINKRE kattintva olvashatók.

Az ajánlott készülékek listája a következő:

, , , , , , , ,