Készül a főváros a koronavírus második hullámára

  •  
  •  
  •  

Készül a főváros a koronavírus második hullámára – mondta Kerpel-Fronius Gábor az ATV Start című műsorában. A főpolgármester-helyettes szerint tartalékot képeztek a védőfelszerelésből, de lesz, amit máshogy csinálnak, például az idősotthonokban.

A kormány és a főváros csatája miatt lett ismert a koronavírus-járvány során a Pesti úti idősotthon, ezzel kapcsolatban is felmerült, hogy lesz-e változtatás a második hullámban az intézményekben.

Kerpel-Fronius Gábor elmondta, hogy több dologban is változtattak, ilyen például az izoláció, a távolságtartás és számos más elővigyázatossági lépés. Az eddig megüresedett idősotthoni helyeket pedig nem töltik fel.

A főpolgármester-helyettes arról is beszélt: októberig maradnak a biciklisávok a belvárosban, hiszen szeptembertől sem számítanak nagy dugókra. Szerinte akkor volt inkább dugó a körúton, mikor még ingyenes volt a parkolás, mióta ismét fizetős, azóta csökkent a forgalom. Elmondta: nem szeretnék kitiltani az autókat a városból, csak azt akarják, hogy ne ott menjenek át az autósok a városon.

Ezek az újítások kísérletek, kipróbálják őket és néhány hét után felmérik a közlekedők reakcióit. Lesz, ami nem jön be, azt visszacsinálják – tette hozzá Kerpel-Fronius Gábor.

, ,