Kezdődnek a mókus- és madárliget kialakításának munkálatai

  •  
  •  
  •  

Bedő Kata alpolgármester kezdeményezésére már visszatérő téma az Ugró Gyula soron található mókus- és madáretető kialakítása, amely rövid időn belül megújulva, családi parkként várja majd az újpestieket, akik szeretnék vadon élő kedvenceinket etetni és csodálni.

Ezekben a napokban is kitakarítják és elkerítik a területet, amelyet biztonságossá tesznek, hogy a vadveszély egyáltalán ne fenyegesse a látogatókat. Továbbá új, fából készült etetőket és itatókat, valamint madárfürdőt helyeznek ki, és egyéb kisebb fejlesztéseket tervez az önkormányzat és az állatvédő liga, amelyek segítségével valóban egy gyermekek és felnőttek számára is tökéletes közösségi tér alakul ki.

Február 10-én Bedő Kata alpolgármester a helyszínen járt, ahol találkozott a „mókusos” Laci bácsival, aki több mint 5 éve lelkes gazdája a kisállatoknak, majd megbeszélték a részleteket.

Laci bácsi elmondta, hogy a mókusok mellett több tucat madárfajjal lehet itt találkozni, és megállapodtak abban, hogy információs táblával segítenek eligazodni, hogy mindenki megismerhesse micsoda gazdag élővilággal rendelkezik Újpest.

, , ,