Kijárási korlátozás lesz éjfél és hajnali 5 óra között

  •  
  •  
  •  

Az operatív törzs mai tájékoztatójának megfelelően Orbán Viktor újabb szigorításokat jelentett be a mai kormányülés után.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy a járvány terjedése nagyon felgyorsult Európában és a szomszédos Ausztriában is, ami szerinte azért fontos, mert Magyarország 5-7 nap késéssel követi az ottani tendenciákat.

“Ha így lesz, akkor december közepére kórházaink elérik a teljesítőképességük határát”

– fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint most félre kell tenni a politikai vitákat, hogy időben olyan intézkedéseket hozhassanak, amelyekkel megvédhetik a kórházak működőképességét és az idős korosztályt.

A kormány ma éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet, és azt kérik az Országgyűléstől, hogy ezt 90 nappal hosszabbítsa meg.

A rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, a maszk használata pedig kötelező.

A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, bírságolnak, és azonnal bezárják azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat.

A szórakozóhelyeket bezárják, illetve

éjfél és hajnali 5 óra között kijárási korlátozást rendelnek el.

A tömegközlekedésben a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, és újra ingyenessé tették a parkolást.

Hangsúlyozta: az orvosok bérét megemelik, az egészségügy pedig minden szempontból készen áll a járvány súlyosbodására (mármint decemberig), az orvosok pedig mindent megtesznek, hogy meggyógyítsák a betegeket.

“A végső megoldás a vakcina, (…) addig kell kitartani, amíg a vakcina meg nem érkezik”

– mondta Orbán Viktor.

, , , , ,