•  
  •  
  •  

A védekezés tovább folyik, de minden elővigyázatosság ellenére az egyik gondozóházban megjelent a betegség.

Közleményt írt az újpesti önkormányzat arról, hogy minden elővigyázatosság és odafigyelés ellenére a kerület által fenttartott szociális gondozóház egyikében sajnos megjelent a koronavírus. 12 dolgozó pozitív teszt miatt, enyhe tünetekkel otthon gyógyul. A gondozottak tünetmentesek, illetve szintén enyhe tüneteket produkálnak. A közleményt alább olvashatják.

„Az intézményünkben a járvány tavaly év eleji kezdete óta szigorú protokollokat léptettünk életbe, minden óvintézkedést megtettünk, az intézményt felkészítettük minden eshetőségre. A szabályozás mellett védőeszközöket és folyamatos tesztelést biztosítunk az intézményeink számára, melyeknek köszönhetően időben azonosításra került a fertőzésgyanú. Érdemes hangsúlyozni, hogy Újpest Önkormányzata saját erőből biztosítja a bentlakók és munkatársak folyamatos tesztelését, heti rendszerességgel. A tesztelések a járvány elleni védekezés és a kialakult fertőzés megállítása szempontjából kiemelt szerepet töltenek be.

Az intézményünket a kerületi tisztifőorvos járványügyi megfigyelés alá helyezte, a hatóságokkal, egészségügyi szolgálatokkal folyamatos az együttműködés. Velük együttműködésben szigorú intézkedési tervet hajtunk végre a bentlakók és munkatársaink egészségének védelme érdekében. Reméljük, hogy a fertőzés nem terjed tovább és minden gondozottunk és munkatársunk mihamarabb felgyógyul a betegségből. Fontos tudni, hogy még bármiféle tünet megjelenése előtt, negatív teszteredmények birtokában megtörtént az intézmény első körös védőoltása, amit a bentlakók és munkatársak többsége igénybe is vett és a következő időszakban várhatóan folytatódik is az oltási folyamat.

Védőoltások, tesztelések, védőeszközök, izoláció, szigorú protokollok: így védekezünk a vírus ellen. Eddig ezek az intézkedések segítettek elkerülni a kiterjedtebb fertőzést, most pedig kontroll alatt tartjuk a vírust.”

, ,