Körözött személyt fogtak

  •  
  •  
  •  

Nem tétlenkedtek az újpesti rendőrök az utóbbi időben. Beszámolójuk szerint trükkös lopástól kezdve, a háztartási baleseten keresztül, a körözött bűnöző elfogásáig, mindennel volt dolguk.

Az ügyeletre bejelentés érkezett, miszerint a  IV. kerület egyik lakásában egy idős hölgyet háztartási baleset ért, és sérülése okán az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársait sem tudja beengedni, hogy ellátásban részesüljön. A helyszínen megjelent mentőszolgálat, tűzoltóság, valamint a BRFK IV. ker. Rendőrkapitányság beosztottjai összehangolt munkájának köszönhetően a sérült személy gyors orvosi ellátásban részesült.

A Kapitányság munkatársai szolgálatuk teljesítése során személyazonosságának igazolására szólítottak fel egy férfit, aki elmondta, hogy erre alkalmas okmánnyal a helyszínen nem rendelkezik. Adatai bediktálása során azonban többször is ellentmondásba keveredett. A rendőrök  előállították az illetőt, melynek során fény derült valós adataira , valamint arra, hogy  többszörös elfogatóparancs van kiadva ellen. Már nem ment haza.

A Munkásotthon utca egyik házából kerékpárlopásról érkezett bejelentés. A helyszínre kiérkező járőrök a bejelentőt meghallgatták, aki elmondta, hogy a kerékpár a ház közös tárolójában, azon belül egyéni zárt tárolóban volt elhelyezve, melyről ismeretlen személy a lakatot letörte.

Trükkös lopásról érkezett bejelentés a Rendőrkapitányságra. A helyszínre kiérkező rendőröknek a sértett a következőket mondta el : Néhány napja vásárlása során egy nő lépett oda hozzá, és régi ismeretséget színlelve kicsalta a lakcímét. Ennek ismeretében az elkövető néhány nap elteltével meg is jelent a lakáson, ahova a sértett beinvitálta, és beszélgetésbe elegyedtek. Kis idő elteltével egy másik nő is megjelent, aki az elkövető barátjának mondta magát. Egyöntetűen előadták, hogy használt ruha kereskedésével, és felvásárlásával foglalkoznak. A lakásban folyamatosan mozogtak, és kihasználva a sértett figyelmét, annak értékeit eltulajdonították, majd hirtelen ürügyet találva, sietősen távoztak a lakásból.