Korszerű buszok Újpest útjain

  •  
  •  
  •  

Örömteli hírről tájékoztatta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója Újpest polgármesterét: ez év elejétől több újpesti vonalon is közlekednek a közelmúltban vásárolt, alacsonypadlós Mercedes Citaro és Volvo 7700-as járművek.

A honosítást és a műszaki fejlesztést követően összesen hatvankilenc alacsonypadlós járművet állítottak forgalomba a főváros területén.

A fejlesztés eredményeként az Újpesten közlekedő 30-as, 30A-s, a 96-os, a 104-es, a 104A-s, a 204-es, a 220-as, a 230-as és a 296-os vonalakon találkozhatnak az új járművekkel.

A fejlesztés tovább folytatódik. 2013 májusától 150 új, Mercedes Citaro 2 típusú autóbuszt helyeznek forgalomba Budapesten. Az alacsonypadlós járművek korszerűek, légkondicionáltak lesznek, és megfelelnek az európai szabványnak. A buszokat az új buszüzemeltetési modell keretében működtetik majd, és beszerzésüknek köszönhetően megszűnhet a súlyos járműhiány Budapest autóbusz-közlekedésében. A fővárosban hét év után először kerülnek majd új buszok a járműállományba.

Lapunknak Rádi Attila területileg illetékes alpolgármester elmondta: – A beruházásoknak köszönhetően egyre több rossz állapotú autóbusz cseréjére számíthatnak az újpestiek. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több alacsonypadlós busz kerüljön Újpest útjaira, hiszen ezek a járművek megkönnyítik az idősek, a kisgyermekesek és nem utolsósorban a mozgásukban korlátozottak közlekedését is.

N. Zs.