Köszönet és jutalom a hős újpesti rendőröknek

  •  
  •  
  •  

Az újpesti önkormányzat köszönetét fejezi ki a Kassai utcai véres karácsonyi események során példás helytállásról tanúbizonyságot tevő rendőröknek, akiket jutalomban is részesítenek.

„Mindenekelőtt a két rendőrnek mielőbbi felépülést kívánunk, és köszönjük tisztes helytállásukat, Újpestért végzett munkájukat! Az ünnepek után pedig Újpest Önkormányzata nevében méltóképpen szeretnénk megköszönni helytállásukat” – írja Facebook-bejegyzésében Déri Tibor. A polgármester az Újpest Médiának elmondta: Hajdú Károly IV. kerületi rendőrkapitánnyal még 24-én beszélt, és az újpesti polgárok nevében köszönetét fejezte ki.

 

 

A két rendőrnek elismerését és háláját fejezte ki Délegyháza önkormányzata is. “Sajnáljuk, hogy az elkövető – bár nem tudjuk személy szerint ki az – délegyházi illetőségű. A lehető legelső alkalommal – önkormányzatunk képviseletében – döntést fogok hozni arról, hogy a sérülést szenvedett rendőrt és az életét megmentő járőrtársát megfelelő anyagi elismerésben is részesítse községünk” – írja Facebook-bejegyzésében a Pest megyei település polgármestere, Dr. Riebl Antal.

 

 

A rendőrséget csütörtökre virradóra többen is értesítették, hogy egy garázda férfi őrjöng egy lépcsőházban, több lakásajtót is rugdosott. A rendőrök egy autóval mentek ki intézkedni a helyszínre. A zavartan viselkedő férfi – minden előzmény nélkül – egy késsel többször megszúrta a járőrpáros 26 éves férfi tagját. A járőrpár másik tagja, egy 23 éves rendőr-őrmesternő társa és saját életének védelme érdekében használta a szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, aki a helyszínen életét vesztette.

A megszúrt rendőrt azonnal kórházba vitték, tegnap már magához is tért. Első kérdése az volt: “Mikor mehetek dolgozni?”

, , , , ,