Kötelező a maszkviselés a kísérőszülőknek az óvodákban és a bölcsődékben

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Operatív Törzs továbbra is figyelemmel kíséri a koronavírussal kapcsolatos történéseket, és ha kell, meghozza a kellő intézkedéseket. A Czigler László várostervezésért, közbiztonságért és rendészetért felelős alpolgármester vezette testület november 10-ei ülésén hozott fontos döntéseket, amelyek a bölcsődék és az óvodák látogatását érintik.

Az operatív törzs döntése értelmében az óvodai és bölcsődei ellátásban részesülő gyermeket kísérő szülőknek kötelező a védőmaszk használata az intézmények épületeiben – mondta el megkeresésünkre Czigler László. Az alpolgármester hozzátette: a közösségi terekben a gyermekeket csak egy szülő kísérheti, illetve adhatja át a gondozók részére.

Ezen felül az óvodák és bölcsődék is csak olyan csoportos foglalkozásokat, illetve rendezvényt tarthatnak zárt térben, amelyeken a szülők nem vesznek részt. Czigler kiemelte, hogy a bölcsődék már korábban bevezették ezt a szabályozást, ezt most a fokozódó járványhelyzet miatt terjesztették ki az óvodákra.

A piacon is ajánlott

Az alpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a maszkhasználat az Újpesti Piac és Vásárcsarnok területén is erősen ajánlott, ám addig nem kötelező, amíg állami szinten nem születik ilyen döntés.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A védekezés egyéni módjai – a maszkviselés, a 1,5 méteres védőtávolság, a kéz és a felületek rendszeres fertőtlenítése, a gyakori szellőztetés és egyéb fertőzés-megelőzési szabályok betartása – továbbra is ajánlottak, ezért az Újpesti Operatív Törzs arra kéri az önkormányzati gazdálkodó és költségvetési szervek vezetőit, hogy lehetőségükhöz mérten segítsék elő a munkatársaik és ügyfeleik egészségének védelmét maszk és kézfertőtlenítő kihelyezésével.

A IV. kerületi önkormányzat szervezeti egységeiben és az önkormányzati cégeknél azonban nem vezetik be a kötelező védőoltást. Czigler ezt azzal indokolta, hogy az önkormányzati alkalmazottak többsége már beoltatta magát, a városházán például több mint 90 százalék az oltottsági arány.

, , , , , , , ,