Közös miniszterelnök-jelöltje és programja lesz az ellenzéknek

  •  
  •  
  •  

Az ellenzéki pártok szövetségének (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) pártelnökeinek hétfői találkozóján újabb közös döntéseket hoztak.

A pártelnökök megállapodtak arról, hogy elutasítják a kormány által kezdeményezett választási szabálymódosításokat és az Alaptörvény-módosítást.

Kinyilvánították, hogy bármit is fogad el a parlament, a megváltoztatott választási szabályokhoz alkalmazkodva győzelemre készülnek, és

„az Alaptörvény-módosítás mögé bújtatva ellopott közpénzt visszaszerzik”.

A pártelnökök közös programmal készülnek 2022-re, ebben határozzák meg az alapértékeket. Az egyeztetési folyamatba bevonnak szakmai és civil szervezeteket, valamint szakszervezeteket.

Az előválasztásokkal kapcsolatban megállapodás született arról, hogy azok lebonyolításába bevonják a civil szervezeteket, valamint – figyelemmel a kormányzóképességre, a közösen képviselt alapértékek elfogadása esetén – az előválasztásokon civil jelöltek indulását is lehetővé teszik.

A pártelnökök kinyilvánították, hogy

legkésőbb 2021. október 23-án – az előválasztások lebonyolítását követően – közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel áll a választók elé.

, , , , , , , ,