Made in Újpest: Szilveszteri poénpárbaj

  •  
  •  
  •  

Az idei évben egy jó van. Hogy véget ér. Háborúk, infláció, hőguta. Rossz nyelvek szerint 2024 rosszabb lesz, mint 2023, de sokkal jobb, mint 2025. Tetszenek érteni? Nekem is legalább fél perc után esett le a tantusz.

A szilveszternek koreográfiája van. Karácsonyról maradt töltött káposzta, sör, bor, pálinka, nóta, éjféli pezsgő, petárda, virsli mustárral és tormával, össztánc hajnalig, másnaposság az új év első napján. És persze mindenki vidám és zrikálja egymást.

Dobjuk fel az év utolsó napját egy kis poénpárbajjal. Ki kezdi? Én. A szenilitásban az a jó, hogy magad elől is elrejtheted a karácsonyi ajándékot. A mennyországban nagyon jó lehet, de a pokolban több az ismerős. Igyunk egy kis pohárkával, hogy ki ne száradjunk. Te jössz, komám!

New Year fireworks and 2024 sign made of sparkler trace on a night blue sky background.

Emelem a tétet, és kontrázok. A gyerekekkel mindig jól kell bánni. Ők választják majd ki nekünk a szociális otthont. A nagybátyámat bevitték a tüdőszanatóriumba. Mit csinál ott? Köhög.

Átveszem, te mindig szomorú vicceket mondasz. Adj ide egy dobozos sört. Nem tudom, hallottad-e, hogy a sörben kevés a vitamin. Ezért kell sokat inni belőle. A sör egyébként nem a tulajdonunk. Csak rövid időre lízingeljük. Anyám mindig azt mondta nekem, hogy belőlem minden lehet. Így lettem alkoholista.

Mindig csak a pia. Azt mondta a Feri neje, hogy a férje a fizetése 90 százalékát italra és nőkre költi. A maradékot pedig eldorbézolja. Nézd már, vidám műsor megy a tévében! Ez annyira vidám, hogy sírni lehet tőle.

A nejem butának tart engem. Pedig én okos vagyok, az ufók is megmondták. Ha a cápa a tenyeredből eszik, akkor előbb-utóbb a lábad is megkóstolja. Ezt ki mondta? IV. Béla. Aki a negyediken lakik. Tölts már nekem egy unikumot, Fekete Pákó a Sztárboxban, üsd ki! Üsd ki!

Ezt próbáld meg túllicitálni. Tegnap találkoztam egy dolgozó emberrel. Már attól izomlázam lett. A munka még senkit se ölt meg, de ne kockáztasson az ember.

Folytatom. Megházasodott a munkamorálom. Elvette a munkakedvem. Tudod mi lesz a jövő tömegsportja? Az ámokfutás. Azt mondja a nejem, hogy jó férj vagyok. Minden reggel ágyba viszem neki a kávét. Neki csak meg kell főznie.

Tudod, mi a baj nálunk? Senki sem vállalja a szavaiért a felelősséget. De ezt nem tőlem hallottad. Ha volna pálinkám, a bánatom italba fojtanám. De tud úszni a szemétláda. Egyébként nem a pálinka, hanem a víz a legerősebb ital. Fenntartja azokat a böhöm nagy hajókat.

Te főleg a konyakot szereted, ami hosszú távon butít. Nem baj, én ráérek. Különben is, ha lenne konyakom, akkor már nem lenne.

Mit szól a kedves olvasó? Állandóan csak a pia. Bambival nem lehet viccelődni. Ki tudja már, mi az a Bambi? Én, és sokezer újpesti nyugdíjas. A szerelem a legfontosabb dolog a világon, de ha nincs, megteszi a fröccs is.

Hinni kell valamiben! Azt hiszem én most megiszom egy felest. A Bélától kaptam egy üveg házipálinkát, de nem valami erős. Ajándék italnak ne nézd a fokát.

A háziorvosom azt mondta, rá se nézzek az italra. Azóta becsukott szemmel iszom. A hétvégén legszívesebben nem csinálok semmit. De az a baj a semmittevéssel, hogy nem tudom, mikor érek a végére. IV. Béla azt mondta, hogy tíz év múlva véget ér a hét szűk esztendő.

Újra mondom, hogy én pálinka párti vagyok. Persze a pálinka nem Facebook, hogy megosszam másokkal.

Pörgessük fel a poénkodást. Egy házas ember is lehet boldog, csak meg ne tudja a felesége.

Képzeld az amerikaiak csinálnak egy új romantikus kalandfilmet. Mi lesz a címe? Rambo és Júlia.

Majláth Mikes László

, , , ,