Március 2-áig várják a jelöléseket a Dr. Kardos Andor Újpest Jövője Díjra

  •  
  •  
  •  

A városvezetés a díj adományozásával is elismerését fejezi ki az Újpestért dolgozó szakemberek felé, akik nap, mint nap példamutató tevékenységükkel hozzájárulnak az újpesti bölcsődei ellátás színvonalának fejlesztéséhez. A 2023-as év azért különleges, mert idén ünnepli a 90. évfordulóját az újpesti bölcsődei ellátás.

A Dr. Kardos Andor Újpest Jövője Díj annak a személynek adományozható, aki az újpesti családok érdekében végzett magas színvonalú, kiemelkedő vagy több évtizedes tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult az újpesti kisgyermekek korai fejlesztéséhez, neveléséhez-gondozásához, a kisgyermekek közösségbe való beilleszkedéséhez, egészségének javításához, a gyermek-szülő kapcsolat jobbításához, az újpesti bölcsődei ellátás színvonalának és a kisgyermekekhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztéséhez, a hátrányos helyzetű újpesti családok életminőségének, közösségi integrációjának javításához.

Az önkormányzat a díj adományozására javaslatot vár

  • Újpesten működő társadalmi szervezetektől, egyesületektől, alapítványoktól, egyéb civil szerveződésektől, az egyházaktól, nemzetiségi önkormányzatoktól;
  • az önkormányzati fenntartású intézmények és az önkormányzat tulajdonosi részesedésével működő gazdasági társaságok vezetőitől;
  • Újpesten működő egyéb állami vagy önkormányzati intézmények, szervek vezetőitől;
  • egyéb Újpesten működő érdekképviseletek és helyi önszerveződő közösségektől;
  • legalább tíz magánszemélytől együttesen.

Az elismerés adományozásáról az önkormányzat Népjóléti és Lakásügyi Bizottsága véleményének kikérését követően a képviselő-testület dönt.

A felterjesztéseket az erre a célra rendszeresített adatlapon lehet elküldeni

2023. február 6. napjától 2023. március 2. napján 16 óráig

a nepjoleti.alpolgarmester@ujpest.hu címre, vagy személyesen Perneczky László népjóléti alpolgármester kabinetjéhez benyújtani (Budapest IV. ker., Újpest Önkormányzata, 1041 Budapest, István út 14.).

Az adatlap erről a LINKRŐL tölthető le, illetve átvehető az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában, ahol a díj odaítélését szabályozó önkormányzati rendelet is megtekinthető. Az adatkezelési tájékoztató ITT olvasható.

, , , ,