Máris nevet változtatott az „újpesti brókerbotrányban” érintett cég

  •  
  •  
  •  

Megkezdte munkáját az „újpesti brókerbotrányt” kivizsgáló képviselő-testületi bizottság, amely már megkapta az ügy feltárásához szükséges dokumentumokat.

Az újpesti képviselő-testület szeptember 24-én döntött Déri Tibor polgármester kezdeményezésére arról, hogy vizsgálóbizottságot hoznak létre

„az utóbbi idők egyik legnagyobb visszaélésgyanús ügyének részletes feltárására”.

Az XLS Consulting Kft.-vel a Wintermantel Zsolt korábbi polgármester nevével fémjelzett előző vezetés 2018 januárjában kötött tanácsadási szerződést a kerület szabad pénzeszközeinek állampapírban történő befektetésére vonatkozóan.

Side view of stressed young broker sitting with head in hands at desk while working from home

Az önkormányzat szerint az XLS Consulting Kft. számára összesen 133 millió forintot fizettek ki jogalap nélkül. Az összeg visszafizetésére már szeptember 9-én felszólították őket. A cég nevét valamiért még ebben a hónapban megváltoztatták SCW Consulting Kft-re.

A bizottság elnöke Molnár Tibor, alelnöke Czinke Sára, tagjai pedig dr. Barrel Zoltán, Szabó Balázs, Perneczky László és Altfatter Adalbert.

A grémiumba a Fidesz frakciója nem delegált senkit.

A testületnek már átadták az ügy feltárásához szükséges dokumentumokat, többek közt az igazságügyi szakértői szakvéleményt, valamint egy feljegyzést arról, hogy a szerződés nem volt fellelhető a hivatalban.

, , , , , , , , , , , ,