•  
  •  
  •  


November 14-én megalakult a Magyar Kerékpárosklub Észak-Pesti Alapszervezete. Az alapszervezet legfontosabb célja, hogy Újpest és egész Észak-Pest minél emberibb és élhetőbb legyen. Az alapszervezet összefogja a IV., XIII., XV. kerületet, Dunakeszit és Fótot. Maga a klub 2002-ben alakult, elnöke, László János XIII. kerületiként az észak-pesti szervezetet erősíti.

A csapat szervezte a szeptemberi autómentes napon az Újpesti Vonulást a Critical Mass biciklis felvonulásra, melyen közel 300 ember vett részt a kerületből és környékéről.
Az észak-pestiek elsődleges céljai közt szerepel a terület kerékpárútjainak és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése, biciklitárolók kihelyezése az Önkormányzattal együttműködésben. Továbbá a fent említetthez hasonló kerékpáros programok szervezése a modern kerékpáros kultúra kialakítása céljából.
Az M0-ás híd megépülésével várhatóan jelentősen meg fog nőni Újpest (átmenő) forgalma, a megváltozott, szokatlan körülmények közt különösen fontos a kerékpárosok érdekeinek védelme, ezáltal egy élhetőbb Újpest kialakítása.
Mindezek megvalósításához az egyesület kéri az önkormányzatok és a lakosság támogatását. Az érdeklődők a www.kerekparosklub.hu/eszak-pest weboldalon tájékozódhatnak. Az éves Kerékpárosklub tagdíjért baleset- és felelősségbiztosítást, jogsegélyszolgálatot, sportorvosi tanácsadást, kedvezményeket is biztosítanak. Információ: www.kerekparosklub.hu vagy eszak-pest@kerekparosklub.hu.