Megelevenedő diafilmek

  •  
  •  
  •  

A Nagy Dianap alkalmával a Király – könyvtár is bekapcsolódott a november 6-iki közös diavetítésbe. Az eseményt a Diafilmgyártó Kft. 60. jubileumának évében rendezték meg, országszerte. A meséket az újpesti Czető Ádám színész, énekes, szinkronszínész olvasta fel. A program népszerűségét látva a könyvtár a folytatáson gondolkodik.

Hatalmas érdeklődés mellett vette kezdetét  csütörtökön késő délután a diavetítés a Király- könyvtárban. Több tekercsnyi mesével készültek, hogy a kicsiknek legyen miből választani. A meséket az újpesti Czető Ádám színész, énekes, szinkronszínész olvasta fel, aki láthatóan örömmel vállalkozott a feladatra. Lapunknak elárulta, a Mazsola és Tádé az egyik kedvence , nos, a  vetítés ezzel a mesével kezdődött.

Volt, aki óvodástársait látva „ragadt” itt a vetítésen, úgy kapcsolódott be, Balogh Tímea személyében pedig olyan anyuka is akadt, aki szívesen nézte volna tovább a filmtekercseket. Tímea kislányával érkezett, és bár mindkettejüket lekötötte a program, ő még szívesen nézte volna tovább gyermekével a saját gyerekkorát felelevenítő meséket.

Tamási Júlia, a könyvtár vezetője lapunknak elárulta, a diavetítés reneszánszát éli. Ezt látva az elsők között jelentkeztek, hogy csatlakozzanak az országos programsorozathoz, amelyet a Diafilmgyártó Kft 60. jubileumának évében rendeztek meg országszerte.

– A diafilmkölcsönzés ingyenes, a tekercseket két hétre lehet elvinni – emeli ki. Hozzáteszi: a nagy érdeklődést látva elképzelhető, hogy a dianapnak Újpesten mielőbb lesz folytatása.