Megkezdődött az alapozás

  •  
  •  
  •  

Jelenleg az alapozásnál tartanak a Homoktövis Bölcsőde bővítési munkálatai. Nagy István alpolgármester szerint a zajló munkálatok ugyan okozhatnak átmenetileg kellemetlenséget, azonban ősztől már a meglévő épület is jobb szolgáltatást kínál majd.

Általánosságban elmondható, hogy Újpesten igény van a bölcsődei férőhelyek bővítésére, az intézményekbe többen jelentkeznek, mint amennyi férőhely van. A Homoktövis Bölcsőde fejlesztésének közvetlen indoka, hogy a Káposztásmegyer II-n lévő Homoktövis lakóparkba kifejezetten kisgyerekes fiatal családok költöztek, akik igénylik a bölcsődei ellátást – mondta lapunknak Nagy István alpolgármester.

Hozzátette, bár nem kötelező feladat, Újpest mindig működtetett bölcsődéket, amelyekre most is szükség van. Az önkormányzat kiemelten figyel erre, hiszen a gyermekek és a családok jelentik a jövő alapját.

– A Homoktövis Bölcsődében zajló munkálatok minden bizonnyal okoznak majd kellemetlenséget, amelyekért előre is elnézést kérünk minden érintettől. Cserébe ősztől a már meglévő épület is jobb ellátást tud majd biztosítani – ígéri az alpolgármester. Mint ismert, az intézmény a bővítésnek köszönhetően negyvennel több gyereket tud majd fogadni, ezzel együtt új munkahelyeket is jelent majd. A bölcsőde bővítését az Új Széchenyi Terv keretén belüli nyert uniós forrásból finanszírozza az önkormányzat. 

MOA