Ne fürödjünk a szökőkútban, mert megbetegedhetünk

  •  
  •  
  •  

Természetes, hogy a nyári kánikula idején minden eszközzel igyekszünk hűteni magunkat, de a szökőkútban pancsolás ennek igen helytelen és rendkívül veszélyes módja.

A Szent István téren ma is mindennapos látvány, ahogy főleg kisgyerekek, illetve kutyák fürdőznek a Városháza mellett, a Szent István téren található szökőkútban. Ez azonban rendkívül veszélyes, ugyanis súlyos fertőzést is kaphatunk tőle.

Fontos tudni, hogy a szökőkút vizét egy 10 köbméteres tartályban tárolják, s bár ezt természetesen keringetési rendszerrel igyekeznek megóvni a nagyobb és komolyabb kórokozóktól, így is fennáll annak a veszélye, hogy megfertőződjünk.

Kisgyermekek esetében ráadásul még fokozottabban kell figyelnünk a bőrük, valamint a belsejük egészségére, ők ugyanis kevésbé fejlett immunrendszerük miatt sokkal jobban is ki vannak téve ezeknek.

Arról meg nem is beszélve – mint arra az önkormányzat már évekkel ezelőtt is felhívta a figyelmet – hogy a kő, a szökőkút köré telepített járólap rendkívül síkos és csúszós lesz a víztől, azért szaladgálás közben komolyan balesetveszélyes.

A fontos tudnivalókról, baktériumokról ebben a cikkben találhatunk pontosabb infókat.

, , , , ,