•  
  •  
  •  

Még kutyatulajdonosként sem biztos, hogy gondoltuk volna, hogy ennyire kutyabarát kerületben élünk: Újpesten jelenleg 22 darab kutyafuttató várja a házi kedvenceket és a gazdikat, akik kulturált körülmények között mozoghatják ki magukat a város legkülönbözőbb pontjain. A közelmúltban az önkormányzat több fejlesztéssel is kedveskedett az ezeket a közterületeket használó újpestiek számára.

Az Újpesti Városgondnokság 2021 júniusában négy kutyafuttató – Marley (Béke tér), Rugó (a Rózsa, Nyár, Tél és Virág utcák által határolt területen), Brutus (Semsey park) és a Szilas parki – eszközeit és utcabútorait újította meg, hogy a négylábúak és a gazdik is minőségi időt tölthessenek a számukra kijelölt helyeken. Akkor az önkormányzat azt kérte a kutyafuttatók rendszeres használóitól, hogy a saját és az állatok érdekében vigyázzanak a kihelyezett játékokra és padokra, ha pedig újabb meghibásodásokat tapasztalnak, azt jelezzék a városgondnokság felé.

Nagyobb felbontásért katt a képre!

2022-ben a lakosság kérésére megújult a Teknős kutyafuttató (Szent László tér), ahová padokat, ivókutat, új játszóeszközöket, napelemes térlámpákat telepítettek. Szintén tavaly újult meg az Izzó lakótelepi Ebkavalkád kutyafuttató is, ahova új zsilipes kapu, padok, kutyaeszközök és egy új esőbeállót helyeztek ki a városgondnokság munkatársai.

2023 elején a kutyások birtokukba vehették a Görgey Artúr út és Deák Ferenc utca között kialakított, vadonatúj Artúr kutyafuttatót, amely Budapest legnagyobb, kerítéssel körülhatárolt futtatója. Február 13-án pedig átadták a Homoktövis-Kerékgyártó futtatót, ahol a Káposztásmegyer II-n lakó kutyatulajdonosok játszhatnak kedvenceikkel.

, ,