Nyári menetrend június közepétől

  •  
  •  
  •  

Itt a nyár, menetrendszerűen életbe lép a tanítási szünetben érvényes menetrend. Hétvégenként nagyobb befogadóképességű busz jár a 26-os buszvonalon. A gyorsabb átszállás érdekében módosulnak a 74A troli hajnali indulásai. A 86-os busz újabb átszállási lehetőséget nyújt. Változik az 54-es és a 212-es busz végállomási közlekedési rendje. A fővárosi közlekedésben júniustól bekövetkező változásokról szóló közleményünkben minderről bővebben is írunk.

2014. június 16-ától (hétfőtől), az oktatási intézményekben életbe lépő nyári szünet kezdetétől járataink a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek. Kérjük utasainkat, hogy ettől a naptól a menetrendi táblákon világoskék csíkozással jelölt indulásokat figyeljék. A tanítási szünetben érvényes menetrend általában a reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti, amely igazodik az év ezen időszakában jellemzően csökkenő utasforgalomhoz.

26-os busz: több utas, nagyobb buszok
Tekintettel a beköszöntött nyárra, hétvégenként jelentősen megnő a Margitszigetre közlekedő 26-os busz kihasználtsága. A pihenni, szórakozni vágyók kényelmesebb utazása érdekében a 2014. június 21-22-ei hétvégétől kezdve szombaton, vasárnap és ünnepnapokon a vonalon nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszok közlekednek.

74A troli: kedvezőbb átszállás az M1-es metróra, illetve metróról
2014. június 2-ától a 74A trolibusz hajnali indulási időpontjait úgy hangoljuk át, hogy a Mexikói út M végállomáson a troliról a metróra, valamint a metróról a trolira való átszálláskor minél kevesebbet kelljen utasainknak várakoznia. Ennek érdekében Csáktornya parktól az első két járat a jelenleginél 3 perccel hamarabb, míg a Mexikói út M végállomástól 2 perccel később indul.

86-os busz: átszállási lehetőség az 5-ös, a 178-as és a 956-os buszra
2014. június 1-jétől az Újbuda, Függetlenségi park felé (az Apród utca és a Lánchíd utca zárása miatt módosított útvonalon) közlekedő 86-os busz megáll az 5-ös, a 178-as és a 956-os járatok által használt, Erzsébet híd irányú Alagút utca megállóban, ezzel átszállási kapcsolatot teremtve az említett járatokra.

54-es busz: változó végállomási megállók Pestszentimrén
2014. június 16-ától (hétfőtől) megváltozik az 54-es busz Pestszentimre, Ültetvény utca végállomási közlekedése. Az eddigi le- és felszállóhelyet kettébontjuk, így a jövőben végállomási leszállóhelyül a jelenlegi Pestszentimre, Ültetvény utca szolgál majd, míg a pestszentimrei végállomásról a Boráros tér irányába indulók a jelenlegi Ültetvény utca megállóban tudnak felszállni a járatra.

212-es busz: változó útvonal és végállomási megálló
2012. június 14-étől (szombattól) a 212-es busz svábhegyi végállomási közlekedése is megváltozik. A jelenlegi Svábhegy leszállóhely – ahogy a 21-es és a 21A busz is – a jövőben megállóként szolgál, ahonnan a busz továbbhalad a fogaskerekű átjáróján a 21-es és a 21A Széll Kálmán tér M irányú megállójáig, amely a jövőben a 212-es végállomási leszállóhelye lesz. A végállomási felszállóhely, illetve a Boráros tér H irányú megállók nem változnak.