•  
  •  
  •  

Újpesten sok az ápolt zöld terület, parkok, sétányok csábítanak nyáron is a városi levegőre. A fák lombkoronái és az örökzöldek mellett a színpompás egynyári virágok színesítik a városképet, amelyek színvilágukkal lelkünkre is jótékonyan hatnak. A sokféle színes növény kiültetése és gondozása az Újpesti Városgondnokság feladata

A kora nyár beköszöntével az elmúlt hét óta Újpest-szerte egynyári virágokat ültet az árvácskák helyére az Újpesti Városgondnokság. Több tízezer tő begónia, bársonyvirág, látnokzsálya, lobélia, petúnia és egyéb virág kerül az ágyásokba, előre megtervezett forma- és színvilágot alkotva.

– A virágok kiültetése folyamatosan történik – mondja Rádi Attila városüzemeltetésért felelős alpolgármester. – Kiemelt hangsúlyt fektetünk a növények és tavaly ősszel ültetett facsemeték locsolására. Számos helyen automata rendszert építettünk ki, de ahol erre nincs, mód ott kézzel locsolunk. Folyamatosan öntözzük a villanypóznákra kihelyezett közel ötezer futómuskátlit is. Hogy a virágok hosszan tartóan virágozzanak, gyomlálunk, és folyamatosan szedjük le az elvirágzott szirmokat – fűzi hozzá Rádi Attila.

U. N.