Október 22-én adják át a 3-as metró frissen felújított állomásait

  •  
  •  
  •  

Október 22-én délután átadják a 3-as metró felújított déli szakaszát a közlekedőknek. Az átadást követően a metró november 6-áig, péntekig a teljes vonalon közlekedik – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

“A Határ út, a Pöttyös utca, az Ecseri út és a Népliget állomás letisztult és modern látványvilágot kapott, a megállók kényelmesebbek, biztonságosabbak és a LED-es megvilágításuknak köszönhetően nemcsak világosabbak, de energiatakarékosabbak is lettek, és megújult a teljes vonali infrastruktúra is: a vágányok, a vasúti, a biztonsági, a szellőzőberendezések, a gépészeti rendszer és az utastájékoztatási elemek” – írja a cég.

A déli szakaszon megszokott, alternatív eljutási lehetőségeket biztosító buszjáratokkal továbbra is lehet utazni, így változatlanul közlekedik

  • a Boráros tér felé a 223M,
  • a Nagyvárad tér, majd a Boráros tér felé 254M,
  • a Határ úti metróállomás felé a 194M és az Örs vezér tere felé a 161E autóbuszjárat.

A 200E autóbusszal ezentúl napközben ismét Kőbánya-Kispestig, éjszaka pedig a Határ útig lehet utazni. A 194M járat pedig ezentúl a Határ út metróállomásig jár.

A teljes vonalú közlekedés során a metró a középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) továbbra sem áll meg: ezek az állomások változatlanul a felszíni járatokkal, illetve a Népliget és a Kálvin tér között közlekedő M30-as pótlóbusszal közelíthetők meg.

Hamarosan indul a középső szakasz felújítása

Nemsokára elkezdődik a metróvonal felújításának utolsó nagyobb volumenű üteme, a Nagyvárad tér és Lehel tér közötti szakasz rekonstrukciója.

A metró november 7-étől Kőbánya-Kispest felől a Nagyvárad térig, Újpest-központ felől pedig a Lehel térig jár majd.

A kimaradó szakaszon 45 másodpercenként induló pótlóbuszokkal lehet utazni.

A BKK a metró középső szakaszának felújítása idején is bővíti a lezárt szakaszt elkerülő, az északi és a déli metrópótlás során már alkalmazott közösségi közlekedési járatok kínálatát, további alternatívát biztosítva a metrópótló buszok mellett.

A metrópótlás részletes forgalmi rendjét a BKK a következő napokban ismerteti.

(Fotók: BKV)

, , , ,