Parragh László egy évre felfüggesztené az iparűzési adót

  •  
  •  
  •  

“A társasági nyereségadót egy évre le lehetne vinni 5 százalékra, és az iparűzési adót fel kellene függeszteni akár egy évre. És hát arra kéne törekednünk, hogy általában is csökkentsük a vállalkozások kiadásait. Én ezt javasoltam a miniszterelnöknek”

– nyilatkozta az RTL Klub Híradójának Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Orbán Viktor vasárnap délelőtt arról számolt be a Facebookon, hogy Rogán Antal miniszter társaságában egyeztetett Parragh Lászlóval.

Elsősorban arról, hogy miként lehetne segíteni a kis- és középvállalkozásokon, hozzátéve: várja az iparkamara elnökének erre vonatkozó javaslatait.

Nem támogatják a főpolgármester javaslatát

Parragh László Karácsony Gergely legújabb javaslatáról is elmondta a véleményét. A Magyar Nemzetnek adott interjúban úgy fogalmazott:

“A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerint elfogadhatatlan a főváros által tervezett újraindítási adó. A jelenlegi válság sújtotta helyzetben semmilyen formában nem támogatható a még működő és a gazdaságot életben tartó vállalkozások megsarcolása.”

A kamara elnöke szerint az erről szóló egyeztetésből csak a vállalkozói oldalt, illetve a gazdasági kamarákat hagyták ki. A kamarák és a vállalkozói érdekképviseletek megkérdezése nélkül, azaz érdemi egyeztetés nélkül akarnak egy olyan adóemelést végrehajtani, ami a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben tönkre is teheti az érintett vállalkozásokat, úgyhogy ilyen módon elfogadhatatlan.

Parragh ugyanakkor az Mfornak arról is beszélt, hogy a vendéglátóhelyek bérköltségének 80 százalékát át kéne vennie az államnak.

, , , , , , , , , ,