Péntek éjfélig intézhető az online általános iskolai beiratkozás

  •  
  •  
  •  

Április 10-én nyílt meg az a felület, ahol az általános iskolai beiratkozást online lehet intézni. A lehetőség április 16-a éjfélig lesz elérhető.

Hirmann László, az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium igazgatója az Újpest Médiának elmondta: a procedúrát javarészt tavaly is internetes úton végezték, és a tapasztalatok kifejezetten jók voltak. Az intézményvezető szerint a felület „nagyon felhasználóbarát”, könnyen kezelhető.

Az elektronikus beiratkozáshoz mindenképpen fel kell tölteni a lakcímkártyát, hiszen ennek alapján tudják azonosítani, hogy a gyermek az iskola körzetébe tartozik-e. Ebben az esetben mindenképpen felveszik, a körzeten kívülről érkező jelentkezéseket akkor tudják elfogadni, ha marad még hely az iskolában.

A szülőknek ki kell tölteniük három nyilatkozatot is, amelyeket az iskolakezdéskor is ráér bemutatni, de Hirmann László szerint „az iskolák örülnek” ha már most feltöltik őket:

  • Hit-, vagy erkölcstant tanuljon a gyermek?
  • Igazolás az életvitelszerű tartózkodási helyről.
  • Nyilatkozat arról, ki a gyermek gondviselője.

Akinek nincs lehetősége az online beiratkozásra, az április 15-én és 16-án személyesen is elintézheti a procedúrát az adott iskolában. A járványügyi helyzetre való tekintettel a legtöbb intézményben valószínűleg a portán lehet majd felvenni és leadni az adatlapokat – tette hozzá Hirmann László.

A tankerületben jövő hét elején tartanak értekezletet a beiratkozások ügyében, az értesítéseket ezt követően kapják majd meg a szülők.

, , ,