Címke: oktatás

21
febr

„Kezedben a jövő!” − játékos környezetvédelmi kiállítás a Lóverseny téri Közösségi Házban

Játékos Tudomány: „Kezedben a jövő!” címmel nyílt interaktív kiállítás a Lóverseny téri Közösségi Házban. A tárlatot, ahol a gyerekek érdekes és látványos játékok segítségével tanulhatnak a környezetvédelemről, február 21. szerda és február 24. szombat között látogathatják az érdeklődők. Az első három napon óvodás- és iskolás csoportokat, szombaton pedig családokat várnak a szervezők.
16
dec

Az ország 55. legjobb középiskolája az Újpesti Babits Mihály Gimnázium

Rendkívül büszke a Babits Mihály Gimnázium szellemiségére és eredményeire az oktatási intézmény igazgatója, Pataki Marianna. Rengeteg munka és alázat van abban, hogy idén az 55. helyen végzett a Babits a száz legjobb középiskola rangsorában. Az igazgatóval beszélgettünk.
26
nov

Piacképes tudást ad a nagymúltú UMSZKI – Modern, a mai kor igényeinek megfelelő eszközökkel várják a diákokat

Szakma, érettségi és nyelvtudás. Mindezt egyszerre kínálja a BMSZC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikuma azoknak a továbbtanulóknak, akik az iskola négy ágazata közül választanak. A tapasztalat azt mutatja, hogy kifejezetten nagy igény van a piacon az UMSZKI elektrotechnika és elektronika, informatika és távközlés, gépészet, valamint specializált gép- és járműgyártás ágazatán végzett szakemberekre. Ziegler Tünde Edit igazgatóval és Bodó Antal igazgatóhelyettessel beszélgettünk.
25
nov

Átadták az Újpesti Diákösztöndíjakat

Újpest Önkormányzata ismét átadta a diákösztöndíjakat, melyek célja, hogy a kiváló tanulmányi eredményt eléri, illetve a művészetek vagy a sport területén kiemelkedően tehetséges tanulókat és hallgatókat támogassa.
21
nov

Erasmus programmal a jövő iskolájáért

Az Újpesten működő Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban, a „Regiben” 2018-ban egy olyan megújulási folyamat vette kezdetét, melynek általános céljaként egy, a mai kor elvárásainak és kihívásainak megfelelni tudó, modern iskola létrehozását tűzte ki a tanári kollégium. A megpályázott és megnyert ötéves Erasmus-pályázat nagyban hozzájárul a fenti célok megvalósításához.
26
okt

Bródy Imre Gimnázium: az otthonos iskola, ahol jó létezni

Az egyik legismertebb középiskola Újpesten a Bródy Imre Gimnázium. A Langlet Valdemár utcában álló ódon falak között rendkívül modern és diákbarát szellemiség tapasztalható a „BIG”-ben, ahol nemcsak a személyiségnek és képességnek megfelelő oktatásra számíthatnak a tanulók, hanem kiegyensúlyozott és családias hétköznapokban is részük lehet. Az Újpesti Napló a Bródy gimiben járt, ahol jelenleg 540 diák tanul, 52 pedagógus segítségével.
5
máj

Drogmegelőző szabadulószobában jártak az újpesti diákok

Az UMSZKI egyik osztályát kísértük el a nagy kalandra.
20
ápr

Kezdődik a beiratkozás

Április 20-án kezdődik és május 20-ig tart az óvodai beiratkozás, az általános iskolákba április 20-21-én lehet jelentkezni – közölte...
29
márc

Varga Brigitta, az év iskolarendőre

„Kislánykorom óta rendőr akarok lenni!”
23
nov

Sütivel és otthoni kincsekkel a rezsiköltségekért

Garázsvásárt, őszi kézműves bazárt és sütivásárt rendez a Csillagberek Waldorf Iskola.